25 új milliomost és 28 milliárd forintot sorsolnak ki szilveszterkor

2013-12-30
Izgalmas magasságokba emelkedett az Euromillions jackpotja, miközben további 25 szelvénytulajdonos juthat - akár nyeretlen szelvénnyel 350 millió forinthoz.
Az Euromillions lottó angol változata idén is stílusosan ünnepli az új év beköszöntét; a megszokott egy darab, ún. "Millionaire Raffle" helyett most 25 szerencsés nyithatja 1 millió font nyereménnyel az új évet.

 

Miért angol?Az Euromillions lottó Európa többi országában 2 euróba kerül, Angliában viszont 2 fontba. Aki kicsit is jártas a fizetőeszközök árfolyamaiban, tudja, hogy ez a két összeg nem ugyanazt jelenti, az angolok mégsem akartak az apró visszaadásával bajlódni. A játék indulásakor úgy döntöttek, inkább maradtak a kerek összegnél, és egy egyedül Angliában elérhető opcióval toldották meg a játékot. A mi Jokerünkhöz hasonló megoldással minden alkalommal egy darab angol szelvény sorszámát kisorsolják, aminek a tulajdonosa, függetlenül attól, hogy hány találatot ért el, 1 millió angol fontot tehet zsebre. Különleges alkalmakkor azonban extra számokat is sorsolnak, mint most szilveszterkor is, de volt ilyen tavaly év végén, sőt az olimpia alkalmából 100 nyertes örülhetett a 350 millió forint körüli nyereményének.

A játékkedvet persze ez nagymértékben növeli, mint ahogy az a 96 millió eurós (28 milliárd forintos) jackpot is, ami most kilátásba lett helyezve az összes számot eltaláló játékosnak. A nyeremény öszege adómentes.

Az angolok nagyon szeretnek lottózni, a nemzeti lottó 1994-es bevezetése óta a lelkesedés töretlen, és sok szép nyereményt tettek zsebre angol játékosok.