25 garantált lottómilliomos és €160 milliós jackpot most pénteken

2018-02-22
Egy különleges tombolának köszönhetően most pénteken kiváló eséllyel válhatnak euró-milliomossá a játékosok az EuroMillions lottón.

 

Mivel ebben az évben még nem volt telitalálatos az EuroMillions lottón, a jackpot minden idők 8. legnagyobb összegére, 174 millió euróra, azaz 54 milliárd forintra hízott.  (A játék nem tévesztendő össze a ma már magyar lottózókban is kapható kisebbik európai lottóval, az EuroJackpottal!)

 

Most pénteken, február 23-án ráadásul a lottósorsolással egy időben egy különleges, Millionaire Maker elnevezésű tombolát is tartanak, melyen 25 darab 1 millió eurós nyereményt sorsolnak ki a játékosok között. (A tombolán minden, a február 23-i sorsolásra érvényes szelvénnyel rendelkező játékos automatikusan részt vesz.)

 

Az EuroMillions lottóról

 

A játékot a francia, spanyol és angol lottótársaságok indították 2004. február 13-án, 2004 októberében csatlakoztak az osztrák, belga, ír, luxemburgi, portugál, svájci lottótársaságok is, így jelenleg 9 európai ország nemzeti lottótársasága vesz részt a szelvények értékesítésében.

 

A játék 5+2 rendszerű, tehát először 5 főszámot kell kiválasztani 1 és 50 között, majd még 2 Lucky Star-nak nevezett pluszszámot 1 és 12 között. A jackpothoz mind az 5+2 számot el kell találni, de ha az 50 számból kettőt eltalálunk, már nyertünk. A nyertes számokat kedd és péntek esténként sorsolják magyar idő szerint este 21:30-kor.

 

Az EuroMillions kiinduló jackpotja 17 millió euró, ha egy-egy sorsoláson nincs telitalálatos, akkor 4-10 milliós ugrásokkal halmozódik a 190 millió eurós jackpot plafonig. 

 

Hogyan lehet szelvényt venni?

 

Mivel a magyar lottótársaság nem tagja az EuroMillions szervezői körének, ezért a magyar lottózókban nem lehet szelvényt vásárolni. Hozzánk legközelebb Ausztriában lehet földi lottózóban szelvényt kapni, de az online lottózóknak hála ma már szerencsére nem kell átruccannunk a határon, ha játszani akarunk. Ilyen online lottózó például a theLotter és a Lottosend ahol kis felár ellenében online vehetjük meg szelvényünket; de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

EuroMillions szelvény vásárlása a theLotter online lottózóban

EuroMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

EuroMillions számokra fogadás a Lottoland oldalán