250 milliót kapott ajándékba a Fradi a Szerencsejáték Zrt-től

2012-11-08
Augusztusban 250 millió forintot adományozott a Ferencvárosi Torna Clubnak a Szerencsejáték Zrt. - számolt be a cég honlapján fellelhető közérdekű adatokra hivatkozva az atlatszo.hu.

 

 

A Szerencsejáték Zrt. augusztusban 250 millió forintot adományozott a Ferencvárosi Torna Clubnak - számolt be az atlatszo.hu. Az FTC Üllői úti ingatlana pedig nemrégiben ismét állami tulajdonba került: a magyar állam 5 milliárd forintot fizetett érte, és most azt tervezik, hogy új stadiont építenek közel 10 milliárd forintért - összegzi az elmúlt időszak történéseit az oknyomozó portál.

 

A Szerencsejáték Zrt. a 2009. évi CXXII. "a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről" szóló törvény értelmében a honlapján a közérdekű adatok között teszi közzé a törvényben meghatározott szerződések listáját. A 2012. augusztusi szerződéseket tartalmazó táblázatban szerepel a Fradi adománya is.

2012-ben "közérdekű célok megvalósításához" jogcímen az év első kilenc hónapjában összesen 844 millió forintot adományozott a Szerencsejáték, a legnagyobb támogatásban a Ferencváros részesült. 

De azért kaptak 8,5 milliót a koraszülöttek is...

A Szerencsejáték Zrt. támogatottjai 2012 első kilenc hónapjában (atlatszo.hu)

 

Az atlatszo.hu kérdésére a  Szerencsejáték Zrt.-nél közölték, hogy a cég „támogatási tevékenységének kiemelt területei a sport, az egészségügy és a kultúra, ezen kívül rendszeresen támogatunk oktatással kapcsolatos kéréseket, illetve egyéb, közérdekű rendezvényeket, eseményeket is. A hozzánk érkező támogatási megkereséseket minden esetben a Társaság által megbízott, független szakértőkből álló Társadalmi Tanácsadó Testület véleményezi, amelynek tagjai a rendelkezésre álló anyagok elemzése után javasolják (vagy nem javasolják) a támogatás odaítélését. Bárkitől kapunk megkeresést, hasonlóan módon járunk el."

 

Az oknyomozó portál cikke az alábbi linken olvasható.