23 milliárdot nyert a lottón egy 21-szeres nagypapa

2019-10-30
A nagylelkű nagyapa mind a 7 gyerekének vesz egy házat a 80 millió dolláros lottónyereményéből.

 

Phillip Chippewa – akinek 54 évesen már 21 unokája van – a nyeremény felvétele után azt nyilatkozta, hogy mind a hét gyermekének új, kényelmes házat fog venni abban az indián rezervátumban, ahol Michigan-ben élnek. „Hét gyerek és 21 unoka mellett, mindig is azt mondtam, hogy lehet, hogy nem nekem van a legtöbb pénzem, de gazdag vagyok családban. Most már van annyi pénzem, amire valaha is szükségem lehet, és így segíthetek a családom több generációjának is. Ez számomra mindennél többet jelent.” – magyarázta. Azt is elárulta, hogy majdhogynem lemaradtak a hatalmas nyereményről, mert egy ideig vacillált, hogy vegyen-e szelvényt arra a Powerball sorsolásra, melyen végül nyert.

 

“Mindig, mikor látom, hogy nagy a jackpot, veszek pár szelvényt, és aztán remélem a legjobbakat. Megálltam egy bolt előtt a sorsolás napján, és majdnem továbbsétáltam anélkül, hogy vettem volna egyetlen szelvényt is, de aztán az utolsó pillanatban úgy döntöttem, hogy veszek négyet.”

 

 

Philip akkor jött rá, hogy lehet, hogy nyert, mikor felesége, Dawn húga írt egy sms-t, hogy az ő környékükön lévő boltban vették a nyertes Powerball szelvényt. „Miután megvettem a szelvényeket, betettem az autómban. Kirohantam, hogy megnézzem őket, és elég volt az első mezőre ránéznem, hogy lássam, hogy nyertem. Persze a feleségem és a fiam azt hitték, hogy csak ugratom őket, úgyhogy a fiam lekérte a nyerőszámokat a telefonjára, és hangosan felolvasta, míg Dawn és én együtt néztük a szelvényt. Mikorra végzett, mindkettőnknek könnyel volt teli a szeme.” – mesélte a szerencsés férfi.

 

 

Philip ezután visszament a boltba, ahol a szelvényt vette, és ott megerősítették, hogy nyert. „Ahogy beléptem, az eladó azt kérdezte. ’Önök a nagynyertesek?’ Odaadtam neki a szelvényt, és azt mondtam ’Azért jöttünk, hogy kiderítsük.’ Mikor a terminál kinyomtatott egy nyugtát, amin az állt, hogy vegyük fel a kapcsolatot a lottótársasággal, már tudtuk, hogy az életünk örökre megváltozott.’”

 

Philip azt tervezi, hogy vesz magának egy új motort és egy fehér Dodge Challenger-t, de nem mondott fel és nem is szándékozik felmondani a munkahelyén. ’Ez a nyeremény sorsfordító, de nem fog változtatni azon, akik vagyunk. A feleségem és én 25 éve vagyunk együtt, mindig segítettünk másoknak, és mindketten továbbra is dolgozunk. A főnököm minden nap azt kérdezi, mikor megjelenek a munkahelyemen. ’Mit keresel itt?’ Én pedig csak azt mondom neki, hogy azért vettek fel, hogy tegyem a dolgom, és én nem hagyok senkit sem cserben csak azért, mert nyertem. Mindketten rendes időben fogunk nyugdíjba menni, de hiszünk abban, hogy jónak kell lenni azzal a közösséggel, amely olyan jó volt hozzánk.’

 
A Philipnek szerencsét hozó amerikai Powerball lottó kínálja egyébként most a világ legnagyobb megnyerhető lottófőnyereményét. A szerda esti sorsoláson már 140 millió dollár, azaz 41,5 milliárd forint lesz a tét. A játék konkurense, a másik nagy amerikai lottó, a Mega Millions sincs sokkal lemaradva ettől, ott a péntek esti sorsoláson 118 millió dollár, azaz 35 milliárd forint várja a játékosokat. A theLotter online lottózóban most mindkét játékra 20% kedvezményt kapnak az újonnan regisztrálók. 
 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán