23,5 milliárdot nyert a lottón, a szüleitől két méterre ünnepelt

2020-05-01
Egy 38 éves asztalos vállalkozó nyerte meg az EuroMillions lottó 58 millió angol fontot, tehát úgy 23,5 milliárd forintot érő jackpotját.

 

A Rochdale-ben élő Ryan Hoyle a 20. leggazdagabb brit lottónyertes. A férfi elmondása szerint általában különféle üzletekben veszi meg a szelvényeit, de most a koronavírus miatt elkezdett online lottózni. Elmesélte, hogy egyszerűen nem hitt a szemének, mikor szombat reggel meglátta az email-t, amiben tájékoztatták, hogy övé az EuroMillions lottó főnyereménye. A nyerőszámok a 16, 28, 32, 37, 45 + 01, 11 voltak.

 

„Mindig korán kelek - az ágyam szélén üldögéltem, de nem értettem, hogy mit is nézek.” – mesélte. “Az emailben volt egy, a felhasználói fiókomra mutató link, ahol elég sok szám látszott, és gondoltam, hogy milliók lehetnek, de nem hittem a szememnek. Nem értettem, és nagyon beszélni akartam valakivel, úgyhogy felhívtam aput és anyut. Reggel 6 óra volt, úgyhogy azt hitték, hogy kizártam magam a lakásból, ahogyan az már korábban is megtörtént.”

 

“Remegett kezem-lábam, tényleg kíváncsi voltam valaki más véleményére is, úgyhogy autóba ugrottam, és elmentem anyuékhoz. Követtem a kormány utasításait, és biztonságos távolságot tartva tőlük, az ablakon keresztül beadtam nekik a telefonomat, hogy ők is ellenőrizzék. Még a számaimat is összehasonlították egy másik weboldalon közölt nyerőszámokkal, hogy biztosak legyünk. Tényleg igaz volt – nyertem 58 millió fontot!”

“Apu a házból kikiabálva gratulált, Anya pedig arra volt kíváncsi, hogy akkor most már nyugdíjba mehet-e?! Azt feleltem neki, hogy igen.”

 

Fotó: Gareth Jones / SWNS

 

Hoyle, miután hazament, lezuhanyozott, felhívta a Camelot lottótársaságot, és közölte velük, hogy “Azt hiszem megnyertem a jackpotot.” A jó hír gyorsan terjedt Rochdale-ben, és több tucat gratuláló üzenetet kapott.

 

Mr Hoyle azt tervezi, hogy először befejezi a munkát a testvére házán, aztán eldönti, hogyan tovább. Azt is tervezgetik, hogy édesapja nyugdíjba vonul a gyárból, ahol jelenleg dolgozik, édesanyjának meg kifizetik a régóta tervezett csípőműtétjét. A tervek között szerepel az is, hogy elviszi az elvált feleségével élő 11 éves lányát a floridai Disney World-be, ha egyszer végre vége lesz a koronavírus miatti korlátozásoknak. „Ha szerencséje van, és jól is viselkedik, kaphat egy iPhone 11-et is.” – mondta a szerencsés nyertes.

 

“Nem csak magamra gondolok. A családommal és a legközelebbi barátaimmal is törődni fogok. Anyu a helyi iskolában dolgozik takarítónőként, és már évek óta szenved a csípőjével, úgyhogy jó lesz látni, hogy azonnal nyugdíjba tud most menni.”

 

Hoyle most a koronavírus miatt elég furán ünnepelhette csak meg a hatalmas nyereményt –  a közelben élő testvérével tudott csak ünnepelni egy kicsit… olyan karanténosan. ”Egymástól távol ültünk egy-egy sörrel a kezünkben szombat délután a napsütésben, és próbáltuk megemészteni a hírt. Egyszerűen nem tudtam egyedül lenni, de a két méteres távolságot azért tartottuk. Muszáj volt beszélnem a családommal és kikérni a tanácsukat. Szép délután volt, és sokat segített a hír feldolgozásában.” 

 

A nyereménnyel Mr Hoyle egyébként gazdagabb lett, mint a Harry Potter egykori sztárja, Emma Watson, akinek az értékét a Forbes „csupán” 55 millió angol fontra taksálja.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél 

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán