220 milliós sorsjegyet lopott el egy lottózó tulajdonosa

2013-11-25
Egy New Yorki lottózó tulajdonosát és fiát azzal vádolják, hogy átverték egyik ügyfelüket, és zsebretették annak 1 millió dollárt érő nyertes sorsjegyét.

 

A rendőrségi közlemény szerint, egy 34 éves, angolul nem beszélő fiatalember vett csütörtökön 10 dollárért egy “Unwrap the Cash” elnevezésű kaparós sorsjegyet egy hempsteadi kis üzletben. A férfi lekaparta a sorsjegyet, látta, hogy nyert, és odaadta a szelvényt a pultnál álló 26 éves Karim Jaghabnak, hogy megkapja a nyereményét. Mikor a pultors ellenőrizte a géppel a sorsjegyet, a következő üzenet jelent meg neki a képernyőn: „Nyereményigénylés: jackpot nyertes – kérem adja vissza az eredeti sorsjegyet, és ezt a nyereményigény igazolást az ügyfélnek.” – a férfi tehát megnyerte az 1 milliós fődíjat. 

 

Jaghab azonban ehelyett azt mondta az ügyfélnek, hogy 1.000 dollárt nyert, amit egyből ki is fizetett neki.  A férfi másnap gyanakodni kezdett, és visszament az üzletbe. Mikor számonkérte Jaghabot, ő azt felelte: „OK, adok még 10 ezer dollárt, ha nem megy el a rendőrségre.” Apja, az 57 éves Nabil még azt is elkezdte bizonygatni, hogy a férfi valóban csak 10 ezer dollárt nyert, de a nyertes ekkor már nem hitt neki, és hívta a rendőrséget, akik megállapították, hogy valójában megnyerte az 1 millió dollár értékű jackpotot. 

 

Jaghabékat szombaton letartóztatták nagyértékű lopás vádjával. Ügyvédjük, Matthew Fleischer szerint egyszerű tévedésről van szó, mert a lottóterminál nem üzemelt jól. 

 

Egyébként nem ez volt az első hasonló eset: Syracuse-ban két testvérpár lopta el hasonló módszerrel egyik ügyfelük 5 millió dollár értékű nyertes szelvényét, Angliában pedig egy 77 éves asszony 1 millió font értékű nyertes lottójáról állította azt a lottózós, hogy nem nyert vele semmit.