21 milliárdot nyert a lottón, de továbbra is dolgozni fog

2014-08-16
Claude “Al” G. Colorado eddigi legnagyobb lottónyereményét, 90 millió dollárt nyerte meg a Powerball lottón, de nem tervezi, hogy semmittevéssel tölti hátralévő életét.

 

A szerda délutáni sajtótájékoztatón Al és felesége, Jackie elmesélte, hogy a Powerball lottó szerdai és szombati sorsolására is rendszeresen vesznek szelvényt. Még soha nem nyertek egy fillért sem, a sorsolásokat nem szokták figyelni, most is csak vasárnap reggel tudták meg, hogy nyertek. 

 

„Vasárnap óta mindig úgy ébredek, hogy azt gondolom, ez nem a valóság.” vallotta be Claude „AI” G., aki nem akarta, hogy a családneve nyilvánosságra kerüljön. 

 

„Hallottuk a hírekben, hogy Rifle-ben, Coloradóban vették a nyertes szelvényt.” A feleségem elővette a szelvényt, és akkor jöttünk rá, hogy a miénk. „Úristen, úristen, úristen” – csak ezt tudtuk mondogatni. „Azóta is sokkos állapotban vagyunk.”

 

 

A lottónyeremény ajándékként is felfogható, hiszen Al és Jackie a múlt héten ünnepelték 33. házassági évfordulójukat, mely egy nappal a lottó megvásárlása előtti napon volt, ráadásul három nappal Al születésnapja után. A szerencsét hozó szelvényen egyébként nem családi számokat ikszeltek, hanem gépi játékot kértek, tehát a véletlenszám-generátorra hagyatkoztak. A nyerőszámok a 3-12-31-34-51 és 24 voltak.

 

Al és felesége úgy döntöttek, hogy nem életjáradékként, hanem egyösszegben veszik fel a nyereményt, így körülbelül 54,9 millió dollárt utal át nekik a lottótársaság.

 

Mikor megkérdezték az immár dollármilliomos házaspártól, hogy abbahagyják-e a munkát, a teherautó sofőrként dolgozó Al azt válaszolta, hogy „Valószínűleg nem, kell valamit csinálnom, különben teljesen megőrülök.” Felesége, Jackie azonban azt tervezi, hogy már soha többé nem fog dolgozni.

 

Még nem tudják, hogy mire költik, hogy fektetik be a hatalmas összeget, de egy biztos, most egy hosszabb vakációra indulnak a családdal. Al egyébként bevallotta, hogy miután kiderült, hogy nyertek, hirtelen egy rakás új „barátja” lett Rifle-ben, ahol egyébként már 53 éve lakik.