20 millió dollárt követel egy játékos a Crown kaszinótól

2013-02-26
Egy görög játékos pert indított az ausztrál bíróságon a melbourne-i Crown kaszinó ellen: 20 millió dollár, mintegy 4,5 milliárd forint kompenzációt követel, amiért egy év alatt több, mint fél milliárd dollárt kockáztatott náluk.

 

A férfi azt hangoztatja, hogy a kaszinó kihasználta szerencsejáték függőségét. Az elsőfokú bíróság úgy ítélt, hogy nem a kaszinó, hanem Harris Kakavas szerencsejáték függősége hibáztatható a játékos veszteségeiért. Az esetet április 4-én tárgyalja a Legfelsőbb Bíróság.

 

Kakavas - aki elmondása szerint felesége előtt titkolta függőségét - 2005 és 2006 folyamán több, mint 30 millió dollárt veszített a kaszinóban. A bíróságon szakértőként megjelent pszichológus professzor, Alexander Blazynski vallomása szerint Kakavas alkalmanként 300 ezer dollár értékben játszott, hogy csillapítani tudja szerencsejátékok iránti vágyát. Állítása szerint a férfi „megrögzött szerencsejátékos”.

 

Kakavas legfőbb érve az, hogy a kaszinó emberei tudták, hogy beteges szerencsejátékos, és bár életreszólóan eltiltották a játéktól, mégis tisztességtelen módszerekkel csábították.

 

Kakavas bírósági vallomásában azt állította, hogy mikor az összes pénzét elveszítette, a kaszinó vezetősége elvitte egy bankba, hogy felvegye az összes pénzét. „Csak 345 ezer dollárom maradt a számlámon. A kaszinó adott egy autót, amivel elmehettem és felvehettem az összeget. Megkaptam a pénzt, visszamentem a kaszinóba, és játszottam. Mindent elveszítettem.”

 

A Kakavast elmarasztaló bíró, David Harper, annak ellenére, hogy nem a kaszinót tette felelőssé, kifogásolta azt, ahogyan ezt az egész ügyet kezelték.