20 éve játszott ugyanazokkal a számokkal, és végre nyert!

2014-02-20
Rob Winburn nagyon mérges lett volna, ha a múlt szombati Powerball húzásra véletlenül nem vesz szelvényt ugyanúgy, ahogyan azt már 20 éve minden húzásra megtette. Eddig mindössze 100 dollárt nyert, most 4 nullával többet kaszált.

 

Az Iowa államban lakó Winburn egyedi stratégia alapján választotta ki a számait, melyekhez aztán 20 éven át ragaszkodott. Kiszámolta, hogy nevének betűi (W-I-N-B-U-R-N) az angol ábécé hanyadik helyén állnak, így ért el 5 találatot a  2-9-14-21-23 számsorban. Abban az esetben ha nevében R helyett C betű szerepel, még a plusz golyót (3) is eltalálta volna, és 1 millió dollár helyett 330 milliót zsebelhetett volna be.

 

Winburn nem is tudta, hogy nyert, amíg be nem tért egy automata terminállal rendelkező (Git-N-Go) helyre. Az első három szelvényét a gép visszadobta, de a negyediknél kiírta a nagynyereményt. El sem akarta hinni, a sorban utána jövőtől kérdezgette, hogy vajon ez tényleg igaz-e. Az látva zavarodottságát, csak annyit tanácsolt, hogy gyorsan írja alá a szelvényt, és menjen vele biztonságos helyre. (Amerikában csak a szelvényt aláíró személy veheti fel a nyereményt.)

 

 

Winburn állítólag nem bánja, hogy nem sikerült az összes számot eltalálnia. Mindenkit biztosított arról, hogy a pénzt jó dolgokra fogja köteni, vesz egy fiatalabb autót, kifizeti tartozásait, a többit pedig befekteti.

 

Legutóbb tavaly november 16-án találta el valaki egy szelvényen az összes fő számot. Annak a szelvénynek a tulajdonosa viszont lassan keresztet vethet a pénzére, ugyanis a mai napig nem jelentkezett nyereményéért.