20 év után végre kipörgött Las Vegas legrégebb óta gyűlő nyerőgépjackpotja

2014-08-25
Az MGM Grand bejelentette, hogy 20 év után végre kipörgött a kivénhedt, háromtárcsás Lion’s Share típusú nyerőgépjük jackpotja, így végre leselejtezhetik azt. A szerencsés házaspár 2,4 millió dollárral, azaz 570 millió forinttal lett gazdagabb!

 

Korábban már írtunk arról, hogy mostanság az az ősöreg nyerőgép számított Las Vegas egyik legnagyobb szenzációjának, mely 20 év alatt még egyszer sem fizetett ki jackpotot. A mindenre elszánt játékosok órákat álldogáltak a gép mellett, hogy sorra kerülhessenek, hiszen mindenki tudta, hogy bármelyik pillanatban kipöröghet belőle az óriásira duzzadt főnyeremény. 

 

A gépnek helyet adó MGM Grand addig nem selejtezhette le az elavult masinát, míg ez meg nem történik, hiszen a nevadai jogszabályok értelmében a nyerőgépek visszafizetési aránya minimum 75 százalékos kell, hogy legyen, tehát a játékosok által bedobált összeg 75 százalékát kell nyereményként kifizetniük. Emiatt addig nem nyugdíjazhatják ezt a Lion Share gépet sem, míg valaki legalább egyszer meg nem nyeri a jackpotot. 

 

Most végre eljött a pillanat: egy New Hamshire-i házaspár, Walter és Linda Misco csupán öt perce játszott a gépen péntek este, mikor egyszer csak három zöld embléma jelent meg egymás mellett a sorban. „Már 20 éve vártunk erre! A híres-nevezetes Lion’s Share-ből végre kipörgött a 2,4 millió dolláros jackpot.” – áll a kaszinó közleményében.

 

 

A gépnél már évek óta mindig rengeteg szerencsevadász sorakozott, ez volt a legnépszerűbb az MGM Grand 1900 nyerőgépe közül, minden másodpercben játszott rajta valaki. „Ezzel a játékkal úgy ötször többen játszottak, mint bármelyik másikkal. Munkatársainkat minden nap többször is megkérdezték olyanok, akik még nem jártak nálunk, hogy hol található ez a gép.” – mesélte Justin Andrews, az MGM Grand munkatársa. Akkora sztárnak számít, hogy még saját Twitter és Facebook profilja is van, ahol rendszeresen közzétették a vele kapcsolatos híreket, és a jackpot aktuális összegét. 

 

A kaszinó 1993-as átadásakor még 50 ilyen Lion’s Shares gép működött, mára már csak ez az egy maradt, de most végre ez is nyugdíjba vonulhat…