2017-re várható az első dél-koreai kaszinó komplexum

2014-08-11
A Ceasars Entertainment már többször a lapok címoldalára került azzal a tervével, hogy ő építi fel az első dél-koreai integrált kaszinó resortot, azonban most úgy tűnik, hogy egy helyi szolgáltató mégis előbb fog a piacra lépni, mint a nemzetközi óriás.

 

A legújabb hírek szerint a legnagyobb dél-koreai kaszinószolgáltató, a Paradise Co. Ltd 2017 első negyedévében nyitja meg kaszinó resortjának kapuit, egy évvel korábban, mint a Caesars.  A Paradise és a japán Sega Sammy Holdings-szal közös projektje ez év októberében indul.  

 

A Paradise City elnevezésű létesítmény az Incheon repülőtér közelében épül fel, és a szolgáltató reményei szerint a közeli, észak-kelet kínai területekről fog tudni olyan játékosokat bevonzani, akiket érdekel a koreai kultúra. Az ötlet nem véletlen, hiszen az utóbbi időben fellendülőben van kínai turizmus Dél-Koreában, és a Paradise Co reméli, hogy ők is profitálni tudnak majd ebből a trendből. 

 

“Korea most menő helynek számít.” – jelentette ki Choi Jong-hwan, a Paradise Sega Sammy elnök-vezérigazgatója. „A fő cél, hogy megismertessük a kínai VIP vendégekkel a koreai kultúrát.” Choi szerint ilyen vonzerőt jelenthetnek a helyi ételkülönlegességek, a koreai zenészek és más helyi előadások.

 

A külföldi vendégek érkezése életbevágó a siker szempontjából. Ugyanúgy, mint a Dél-Koreában jelenleg üzemelő 17 kis kaszinó közül 16-ban, az új resortban is csak külföldiek játszhatnak majd. Csak egyetlen olyan kaszinó van az országban - Szöultól három órányira - ahol koreai játékosokat is fogadhatnak, és ez egyedül majdnem annyi bevételt generál, mint a másik 16 együttvéve.

 

A Paradise azt reméli, hogy azzal, hogy egy világszínvonalú üdülőhely kényelmi szolgáltatásait nyújtják, az új projekt növeleni tudja vonzerejét a külföldi játékosok számára. A Paradise City-ben a tervek szerint azonban csupán 400 nyerőgép, 120 játékasztal és 300 egyéb játékgép lesz, mely lehet, hogy nem lesz elég ahhoz, hogy a kínai VIP vendégek célpontjává válhasson.

Kimondva vagy kimondatlanul, a Caesars és a Paradise is abban reménykedik, hogy eljön majd az a nap, mikor a helyiek és betérhetnek majd a kaszinókba, bár a szakértők szerint ez egyhamar nem fog bekövetkezni.

 

Az új resortok nyitásával Dél-Korea mindenesetre egy kis versenyelőnyhöz jut Japánnal szemben, ahol a várakozások szerint a közeljövőben fogadják el azt a jogszabálytervezetet, mely lehetővé teszi a kaszinók működését a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra.

 
Címkék: kaszinó,