2014 az itthoni EB-k éve lesz

2013-12-30
Négy Európa-bajnokságnak ad otthont jövőre Magyarország olimpiai sportágban.A sort januárban a műkorcsolya és jégtánc Eb nyitja, amelyre a Városligetben kerül sor.
A következő jelentős kontinensbajnokságra nyárig kell várni. Júniusban Sarlóspusztán a koronglövő Európa-bajnokságot rendezik meg, majd júliusban következik a talán legnagyobb érdeklődéssel várt hazai nemzetközi torna, a férfi és női vízilabda Eb, amelyen mindkét magyar válogatott az éremszerzés esélyével szállhat vízbe.
Decemberben kerül sor a női kézilabda Eb-re, melyet Magyarország Horvátországgal közösen rendez meg.
Szintén a jelentős hazai sportesemények közé tartozik a szombathelyi kötöttfogású birkózó Golden Grand Prix, illetve a női párbajtőr WestEnd GP februárban, a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard GP márciusban, a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője májusban, a balatonföldvári Csillaghajó Eb, valamint a cselgáncs Grand Prix júniusban, továbbá a kajak-kenu ifjúsági és U23-as világbajnokság júliusban Szegeden.
A Forma-1-es Magyar Nagydíjra 2014-ben július 25-27-én kerül sor.
A jövő évi versenynaptár két kiemelkedő eseménye a Szocsiban februárban sorra kerülő téli olimpia és a brazíliai nyári labdarúgó-világbajnokság lesz.

Forrás: MTI

Címkék: sportesemény,