1 millió euróért kelt el az első kaszinó-engedély Ukrajnában

2021-02-15
Február 2-án az ukrán Szerencsejáték-szabályozási és Sorsolási Bizottság jóváhagyta az első, kaszinójátékok szervezését és lebonyolítását engedélyező licenc kiadását – tájékoztat az epravda.com.ua.

 

A Speisiks vállalatnak (TM Kosmolot) ezért az engedélyért 39 millió hrivnyát kell fizetnie  – jelentette be Ivan Rudij, a Bizottság elnöke a Facebookon.

 

A YouControl portál szerint a Szerhij Potapov által alapított és vezetett Speisiks vállalatot 2020. május 28-án regisztrálták Kijevben, alaptőkéje 30 millió hrivnya. A társaság fő tevékenysége a szerencsejáték szervezése – írja a kiszo.net.

 

“A legalizáláshoz vezető út hosszú volt, de megéri a “fehér” piac létrehozása… Nagyszerű, amikor a kormány gyorsan és érthetően dolgozik… A kaszinó a szórakoztatóipar egy részét képezi. Ezt tesszük világossá és biztonságossá” – vélekedett Potapov. 

 

A Speisiks-nek korábban instant lottójátékokra volt engedélye, azonban két éve felhagyott ezzel a tevékenységével. 

 

Az új online szerencsejáték törvény még mindig finomhangolás alatt van Ukrajnában, ennek ellenére már számos szolgáltató adta be linszenszkérelmét. Többségük, szám szerint 15 meglepődve tapasztalta, hogy kérelmét elutasították, és csak a Speisiks illetve annak Cosmolot brandje kapta meg az engedélyt – írja a CalvinAyre. 

 

Ezek a szolgáltatók most azon csodálkoznak, hogy hogy lehet, hogy a Speisiks már megkapta az engedélyt, miközben a technikai követelményekről még semmiféle jogszabály illetve tájékoztatás nem jelent meg. Az elutasított jelöltek most a jogi lépéseket fontolgatják mind a Bizottság, mind a Speisiks ellen.

 
Címkék: jogi háttér, kaszinó,