1 millió dollárt nyert egy 87 éves férfi egy kórházi lottócsoporttal

2018-10-31
Egy 87 éves férfi a lottózóba menet elesett és eltörte a csípőjét. A kórházban az ott dolgozók nagylelkűen bevették őt a lottócsoportjukban, mellyel aztán 1 millió dollárt nyertek.

 

A New Jersey-ben élő Earl Livingston épp a közelben lévő boltba sétált lottót venni, mikor elesett és csípőtörést szenvedett. A kórházban elmesélte a nővéreknek, hogy mennyire csalódott, hogy nem tudta megvenni a szelvényét. Az egyik orvos asszisztense – hogy felvidítsa az öregurat – felajánlotta, hogy beszállhat a kórház 141 dolgozója által alapított lottócsoportba.

 

Ugyan nem ők nyerték meg a rekordméretű, 1,6 milliárd dolláros Mega Millions jackpotot, de az egyik szelvénnyel 1 millió dollárt nyertek. A nyereményt egyenlő arányban osztják szét a résztvevők között, akik mindannyian 2 dollárral szálltak be a szelvényvásárlásba. Az adók levonása után így fejenként nagyjából 4.500 dollárt, tehát úgy 1,3 millió forintot kapnak.

 

 

“Mikor először mesélték, nem hittem el.” – nyilatkozta Livingston unokaöccse, Bobbie Mickle a Today-nek. „Azt hittük, hogy össze van zavarodva a fájdalomcsillapítók miatt. Azt mondtuk neki: ’Earl bácsi, szerintem azt hiszik, hogy nyertél a lottón, de nem így van, igaz?’ „Aztán mondták, hogy tényleg így van, és nem akartuk elhinni.”

 

Livingston úr egyedül él, és nagyon szeret lottózni. Négy unokaöccse a közelében él, és rendszeresen ránéznek. Nagyon meghatotta őket a kórházi dolgozók gesztusa. “Mindenki olyan együttérző volt a kórházban.” – mesélte Mickle. “A nagybátyám nagyon akarta ezt a lottószelvényt. Még a pénzt is befizették helyette. Nagyon szép ez az egész történet.”

 

A férfit azóta megműtötték, jól van, szépen gyógyul. „Már teljesen jól érzi magát. Nagyon erős férfi.” – nyilatkozta az unokaöccse.

 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán