1 millió dollárt nyert, majd cián végzett vele

2013-01-08
Urooj Khan az otthonában elköltött vacsora után halt meg Chicagóban, egy nappal azután, hogy átvette a közel százmillió forint értékű kaparós sorsjegy nyereményéről szóló csekket.

  

A 46 éves muszlim férfi 2011 júniusában szegte meg egy évvel korábban, mekkai zarándokútja során tett esküjét, miszerint többé nem szerencsejátékozik. Egy chicagói benzinkúton 60 dollár körüli összegért vásárolt két kaparós sorsjegyet, s ezek egyikével 1 millió dollárt nyert.

Rövid időre híresség is vált belőle, képe megjelent a különböző magazinokban és hírműsorokban, számos interjút adott. Alig egy hónappal később kiállították a nevére a nyereményéről szóló csekket, az adók levonása után közel 100 millió forintnyi összegről. A csekket azonban már nem állt módjában beváltani, hiszen egy nappal később igencsak rejtélyes körülmények között meghalt.

 

A most nyilvánosságra került információk szerint miután Khan 2011. július 20-án hazatért a munkából, szokás szerint megvacsorázott, majd nyugovóra tért. Nem sokkal később a velőtrázó sikítozására és hörgésére riadt fel a család, mentőt hívtak hozzá, azonban az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani nála. 

Az első vizsgálatok után úgy találták, hogy Khan szívelégtelenségben halt meg, ám mikor a családtagok kérésére újabb vizsgálatokat végeztek el, kimutatták, hogy a lottónyertes ciánmérgezés áldozata lett. A rendőrség nyomozást indított az ügyben az elkövető megtalálása érdekében.

 

Újabb név került fel tehát az elátkozott nyertesek listájára, akikről korábbi cikkünkben olvashatnak.

 

Forrás: DailyMail

 
Címkék: jackpot,