1 millió dolláros nyertes lottószelvényt kukázott ki egy asszony

2012-05-09
Azonban a bíróság most arra kötelezte arkansas-i asszonyt, hogy adja oda az 1 millió dolláros nyereményt a szelvény eredeti gazdájának.

 

Sharon Jones szokása szerint kidobott, nyeretlen lottószelvényeket szedegetett ki az arkansasi Super One Stop szemeteséből, hogy sorszámukkal részt vegyen az úgynevezett „második esély” sorsoláson, melyen kisebb nyereményekre lehet szert tenni. A szelvényeket hazavitte, és számukat beírta az internetes felületre. Azonban ezen a 2011. júliusi napon az egyik szelvény sorszámára azt jelezte ki a gép, hogy nem vehet részt a második sorsoláson, mert nyertes szelvényről van szó – 1 millió dollárt (közel 222 millió forintot) ér. 

 

Sharon felvette a nyereményt, és egy részét azonnal el is költötte – új autót és ajándékokat vett rajta. A nyeremény átvételéről szóló hírekből a bolt vezetője azonban felismerte az asszonyt, és beperelte, hogy a szelvényt jogtalanul tulajdonította el. Állítását a biztonsági kamera felvételeivel támasztotta alá. A per hírére jelentkezett Sharon Duncan, a lottószelvény eredeti tulajdonosa is, aki állítása szerint csak azért dobta ki a szelvényt, mert a leolvasó automata azt állította, hogy nem nyert vele.

 

A bíróság most úgy döntött, hogy a szelvény eredeti gazdáját, Sharon Duncan-t illeti a nyeremény, nem pedig Sharon Jones-t. Jones ügyvédje, James Simpson elmondta, hogy fellebbeznek a döntés ellen. Az ügyvéd azzal érvel, hogy az emberek nem dobhatnak ki valamit, aztán mondhatják azt, hogy „jaj, mégis kell”. „Van egy garázs-kiárusítás törvényünk.” – mondta. „Ha valaki valamit kidob, az szemétnek nyilvánul.” – mondta.

Duncan ügyvédje, James „Red” Morgan azonban azt állítja, hogy ügyfele egyszerűen csak hibázott, mikor kidobta a szelvényt, és hogy csak arról a jogáról mondott le ezzel, hogy benevezze a szelvényt a „második esély” sorsolásra.

 

Forrás: HuffingtonPost