1 millió dolláros nyeremény miatt perli egy anya a lányát

2015-06-09
A brooklyni nő azt állítja, hogy lánya lelépett az őt illető 1 millió dolláros jackpottal.

 

“Nem is úgy érzem magam, mint akit hátba szúrtak, hanem mint akinek egyenesen a szívébe döfték a kést, és még jól meg is forgatták. ” – nyilatkozta az 51 éves Barbara Quiles a The Post-nak. 

 

A Brooklyn-i Legfelsőbb Bíróság jegyzőkönyve szerint Quiles azt állítja, hogy 2012-ben ő „adott engedélyt”, az akkor 19 éves lánya, Linza Ford számára, hogy felvegye helyette az 5 dolláros kaparós sorsjegyen nyert jackpotot, mert ő „túl beteg” volt hozzá, miközben éppen lupuszával és cukorbetegségével szenvedett.

 

„Én mentem el, és vettem meg a szelvényt, a saját pénzemen” – bizonygatja Quiles. „Rengeteg tanúm van rá.”

 

 

Az anya azt állítja, hogy lányával szerződéses „lottó megállapodást” kötöttek, melyben Ford vállalta, hogy felveszi a pénzt, és Quiles-nek teljes hozzáférést biztosít a nyereményhez – mely az adók levonása után 31.152 dollárt jelent 20 éven keresztül. 

 

„Azért éreztem úgy, hogy neki kell felvennie a nyereményt, hogy ha meghalok, meg tudja osztani azt a két testvérével.” magyarázta Quiles.

 

A The Post vele készített interjújában Ford azonban vehemensen tagadta anyja állításait, mondván, hogy a sorsjegy egyedül az övé volt. „Az én sorsjegyem volt, rajta az aláírásommal.” – mondta. „Én mentem el a bronxi irodába. Még el is jött velem a nyeremény kiváltására.”

 

Ford megjelent a New York-i lottótársaság 2012. decemberi rendezvényén, ahol azt nyilatkozta a riportereknek, hogy „csodálatosan és áldottan” érzi magát a nyeremény miatt, és azt tervezi, hogy a pénzből újra beiratkozik a Hofstra Egyetemre.

 

A lány azt mondja, hogy a pénzt személyes bankszámlájára utaltatta – bár anyja a periratban azt állította, hogy bankkártyájával hozzá kellene férnie a pénzhez, azonban 2014 áprilisa óta a kártyája nem működik. Ugyanebben a hónapban, Quiles szerint Ford elvitte a család terrierjét, Daisy-t is.

 

Ford azonban azt mondja, hogy anyja pszichológiai problémái miatt távozott. „Annak, hogy elmentem, semmi köze a sorsjegyhez.” – állítja. „A mentális betegsége miatt történt. Ha ismernék az előzményeket, nem hinnék el, amiket rólam állít.”

 

Hét hónappal azután, hogy távozott, Quiles szerint a számlát zárolták – Ford pedig előtte levette róla a rajta lévő pénzt.  Ford szerint a számla az ő nevén volt, és joga volt levenni a rajta lévő összeget. 

 

„A lányom szombaton férjhez ment, és meg sem voltam hívva.” - sírt az újságíróknak az összetört szívű anya, akinek természetesen nem ez a véleménye a számlát illetően – olyannyira nem, hogy most megpróbálja befagyasztatni azt. "Ez az egész helyzet, ami elvileg örömet és stabilitást kellett volna hoznia a családomnak és nekem, teljesen szétszakította a családot, és ez nagyon megvisel mind érzelmileg, mind fizikálisan mind pénzügyileg" - kesergett.