1 millió dollárjáért pereskedik egy kaszinójátékos

2013-10-14
Egy oregoni törzsi kaszinó nem hajlandó kifizetni az 1 millió dolláros nyereményt, mert véletlenül úgy állították be a játékot, hogy túl könnyű volt megnyerni a jackpotot.

 

Beverly Mackey – aki nemrég szívműtéten esett át, és jelenleg fogyatékossági- és társadalombiztosítási segélyekből, valamint csekély nyugdíjából él -  még tavaly nyerte meg a Chinook Winds Casino "Swipe, Play & Win" elnevezésű promóciós játékát. 

 

Legnagyobb megdöbbenésére azonban a versenyt lebonyolító társaság, az Odds On Promotions visszautasította a nyeremény kifizetését, mert állításuk szerint hibáztak, és cég egyik technikusa túl alacsonyra állította az 1 millió dolláros fődíj oddsát. Más szóval túl könnyű volt megnyerni a jackpotot, így a nyeremény  jogtalan.

 

A kaszinó és a játékot biztosító Odds On közti megállapodás értelmében a kaszinó 20 ezer dollárt fizetett, amiért cserébe az Odds On biztosítottaa számukra a játék megrendezését, beállította az oddszokat, és felelt az 1 millió dollár kifizetéséért. 

 

A kaszinó és Mackey most együtt perelik az Odds On Promotions-t.

"Azt feltételeztük, hogy értenek az ilyen típusú promóciókhoz, hiszen ezzel foglalkoznak. Úgy gondolom, hogy nagyon jó esélyeink vannak a bíróságon." - nyilatkozta a kaszinó ügyvédje, Craig Dorsay.

Mackey az egy millió dollárján felül még 20 ezret követel a lelki megrázkódtatásokért, és a jó hírnevén esett csorba miatt, hiszen már mindenkinek elújságolta a kisvárosban, hogy nyert.

 

A jogi csatározás előreláthatólag legalább fél évig fog tartani, de akár egy évig is elhúzódhat – ha Mackey megnyeri, 20 éven keresztül évi 50 ezer dollárt (nagyjából 10 millió forintot) fog kapni.

A kaszinó javára legyen mondva, hogy annak ellenére, hogy nem kötelezték erre, már kifizetett Mackey-nek 50 ezer dollárt…

 
Címkék: kaszinó, nyeremény,