1 milliárdot nyert a lottón, pedig nem is vett szelvényt

2018-05-18
Egy iowai férfi egy ingyenes, promóciós szelvénnyel nyerte meg a Lotto America elnevezésű játék 4,38 millió dolláros jackpotját.

 

Május hónapban az iowai lottótársaság „Lotto Surprise” (Lottó meglepetés) elnevezésű promóciója keretében ingyenes lottószelvényeket oszt szét ügyfelei között. Az ingyenes szelvényeket véletlenszerűen kiválasztott játékosok kapják, mikor egy bizonyos játékra vesznek szelvényt.

 

Május első hónapjában ez a bizonyos játék a világszerte népszerű Powerball lottó volt, az ingyenes szelvény pedig a Lotto America játékra szólt. Mr Anderson is így kapta ingyen a Powerball szelvénye mellé a jackpotot érő Lotto America szelvényét.

 

A férfi eltalálta a Lotto America sorsolásán kihúzott mind a hat számot és a pluszszámot is: 8, 15, 18, 32, 45 + 1. A szerencsés nyertes egy pár napig nem is ellenőrizte a szelvényét a szombati sorsolást követően. Mikor aztán meglátta a nyerőszámokat a játék weboldalán, először nem akarta elhinni. „Újra meg kellett néznem.” – mesélte nevetve. „Jópárszor meg kellett néznem.” Az óvatos férfi nem kezdett el azonnal ünnepelni “Várok, míg a pénz megjelenik a számlámon. Addig nem hiszem el ezt az egészet.” – nyilatkozta.

 

Az 52 éves Anderson elmondta, hogy jogi- és pénzügyi tanácsadókkal együttműködve fogja meghozni a nyereményével kapcsolatos felelős döntést, és azt tervezi, hogy a pénzt befekteti. “Izgatott vagyok, hogy lehetőségem less segíteni a családnak, és szerencsésnek érzem magam, hogy megnyertem ezt a pénzt. Csendes életet élünk, nem is akarunk változtatni ezen.”

 

Anderson úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, így körülbelül 2,6 millió dollárt fog kapni.

 

Az Anderson által eredetileg vásárolt szelvény – mely után az ajándék szelvényt kapta -  arra a Powerball játékra szólt, mely jelenleg a világ legnagyobb jackpotját kínálja. A szombati sorsoláson 306 millió dollár, azaz 82 MILLIÁRD forint a főnyeremény összege, melyet az online lottózóknak köszönhetően már akár egy magyar játékos is megnyerhet. Hogy érzékeltessük, mekkora összegről is van szó: egy 200 ezres átlagfizetéssel több mint 34 ezer (!) év alatt lehetne megkeresni.

 

A Powerball lottóról

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán