1 billió dollár lesz az online szerencsejátékok forgalma 2022-re

2018-02-26
A Juniper Research piackutató cég legújabb adatai szerint a digitális termékek fokozott felfutása, az új, pozitív szabályozási változásokkal karöltve az online szerencsejátékok komoly forgalomnövekedését idézik elő.

 

A Juniper számításai szerint 2022-re az online szerencsejátékok forgalma globálisan elérheti az 1 billió dollárt, ami több, mint az egy év alatt az USA-ban felhalmozódó államadósság. Idén várhatóan 700 milliárd dollárt költenek el a játékosok online szerencsejátékokra, ami 11,4 százalékkal több a 2017. évi 620 milliárdnál

 

Az új jelentés azt találta, hogy az online kaszinó ipar is egyre inkább előtör, és 2022-re ez a szegmens fogja biztosítani az online tétek 40 százalékát. A kaszinópiac növekedését az új technológiák is segíteni fogják. „Úgy gondoljuk, hogy az olyan új csatornák, mint a chatbotok, egyre több ügyfelet vonnak majd be a személyre szabott ajánlatok és az éjjel nappal rendelkezésre álló ügyfélszolgálat révén.” – magyarázta a kutatás egyik szerzője, Lauren Foye.

 

A Juniper úgy gondolja, hogy az online szerencsejáték-iparban – és különösen a kaszinó-szektorban - a szolgáltatók egyre inkább olyan termékeket fognak kínálni, melyek növelik a felhasználói befogadást és a játékosok költését. A Juniper előrejelzése szerint az online szerencsejátékosok száma 2022-re közel megduplázódik, és eléri a 684 milliót.

 

Az online szerencsejátékokkal kapcsolatban ráadásul egy sor jogszabályi változás lép életbe, és ennek köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg az egész világon. A Juniper kiemelte a pozitív változásokat az USA-ban, ahol legutóbb, 2017 év végén - Delaware, Nevada és New Jersey után - Pennsylvania is engedélyezte az online szerencsejátékokat. A Juniper szerint az észak-amerikai piac megérett a jövőbeli növekedésre, mivel számos állam folyamatos erőfeszítéseket tesz az online szerencsejátékok legalizálása érdekében.