1,8 milliárdot nyert az utcaseprő, mégis elment dolgozni

2014-09-23
Egy londoni utcaseprő munkába menet előtt megnézte a lottószámokat; látta, hogy telitalálata van, de mivel nem hitte el, hogy nyert, azért biztos-ami-biztos alapon elment, hogy felsepregesse az észak-londoni utcákat…

 

A 42 éves Joseph Whiting az utolsó pillanatban, kilenc perccel a szerdai határidő előtt vette meg szelvényét a brit Lotto elnevezésű játékra, mellyel aztán több, mint 4 millió fontot, azaz 1,8 milliárd forintot nyert. Kis híján elszalasztotta a nyereményt, mert egy rokona felajánlotta, hogy bevásárol helyette, tehát nem kellett volna boltba mennie. Fél nyolc előtt pár perccel mégis úgy döntött, hogy azért  megy, és vesz egy lottószelvényt. „Nem kellett volna elmennem, még most sem tudom, miért döntöttem végül mégis úgy, hogy elmegyek.”

 

A sorsolást követő héten ellenőrizte a számokat: „Felébredtem hajnal négykor, megnéztem a teletexten a lottószámokat, és mind a hat szám stimmelt. Nem hittem el. Nem volt rajtam a szemüvegem, így feltettem, és kétszer-háromszor újra leellenőriztem a számokat.” – mesélte. Ezután felhívta az édesanyját, és elmondta neki, hogy mi történt. „Azt hiszem, nyertem a lottón.” – mondta neki, de anyja nem hitt neki: „Hagyjál már, túl korán van, hogy ilyenekkel szórakozz.” 

 

 

Whiting ezután fogta magát, és annak rendje s módja szerint megjelent a hajnal 5 órakor kezdődő műszakján. „Még akkor sem hittem el, hogy igaz.” – mesélte a háromgyermekes apa. „Nem tudom, hogy hogy csináltam végig a napot. Össze-vissza járt az agyam. Százszor is ellenőriztem a számokat, de még akkor sem voltam biztos benne, hogy nyertem.”

 

Végül aztán mikor hazaért, felhívta a Camelot lottótársaságot, ahol megerősítették, hogy nyert. Ekkor aztán úgy döntött, hogy végleg leteszi a seprűt, és felmondott a munkahelyén, ahol már 14 éve dolgozott. „Szerettem, nem rossz munka ez, és jó volt a csapat. A hajnal 4-kori kelés viszont nem fog hiányozni.” – vallotta be.

 

Azt tervezi, hogy most megtanul vezetni, vesz egy nagyobb házat, és elmegy nyaralni a gyerekeivel (két lánya és egy fia van), és tervben van egy látogatás Disneylandbe is.