1,8 milliárdot érő szelvény lapult elfeledve egy férfi tárcájában

2020-10-23
Egy oregoni férfi teljesen elfeledkezett lottószelvényéről, mellyel, mint később kiderült, 5,7 millió dollárt nyert.

 

Miután augusztus 24-én megvette szelvényét, Christopher Sargent betette a tárcájába, és „egyszerűen elfeledkezett róla” – áll az oregoni lottótársaság sajtóközleményében.

 

A férfi és felesége rendszeresen szokott lottózni, így mikor a férfinak egy hónappal később eszébe jutott, hogy még mindig ott van egy szelvény a tárcájában, rájött, hogy jobb, ha gyorsan ellenőrzi, nyert-e vele valamit. 

 

“Az eladó nem volt biztos benne, hogy mennyit nyertem, de azt mondta: ’Azt hiszem el kell menniük Salembe’” – mesélte a lottótársaság munkatársainak Sargent.

 

Mikor hazaért, Sargent ellenőrizte a számokat, és rájött, hogy augusztus 24-e óta egy 5,7 millió dollár értékű Megabucks szelvénnyel mászkált mindenfelé. 

 

„Betettem egy tasakba és egy Incredible Hulk szuperhős figura mögé rejtettem. Úgy gondoltam, hogy ott biztonságban lesz.” – mesélte a szerencsés férfi.

 

Sargent és felesége, Gabrielle szeptember 29-én ment el Salembe, a lottótársaság központjába, hogy felvegyék a nyereményüket. Úgy döntöttek, hogy életjáradékként kérik a nyereményt, így az adók levonását követően minden évben 64.600 dollárt (20 millió forintot) fognak kapni, 30 éven keresztül. 

 

Nem csak Sargenték örülnek a nyereménynek: az oregoni lottótársaság szabályai értelmében az a bolt is kap egy 57.000 dolláros, tehát közel 18 millió forintos bónuszt, ahol a nyertes szelvényt vették. Nem kis összeg ez egy olyan boltnak, mely két éve majdnem teljesen leégett egy tűzben. 

 

EuroMillions Szupersorsolás – elővételben

November 20-án idén negyedszerre is megrendezésre kerül az EuroMillions Szupersorsolás, 130 millió eurós, azaz 47 milliárd forintos kiinduló jackpottal. A Szupersorsolás az EuroMillions standard szabályai szerint zajlik. Ha nem lesz telitalálatos, a jackpot összege tovább halmozódik a következő sorsolásra, és addig növekszik, míg el nem éri a 200 millió eurós jackpot plafont. A theLotter online lottózóban már elővásárlásban kaphatóak a szelvények a november 20-i sorsolásra.