1,7 milliárdot érő „még egy utolsó pörgetés”

2012-05-08
Egy szerencsés francia játékos az ország második legnagyobb kaszinónyereményét vihette haza – 15 perccel a kaszinó zárása előtt nyerte meg a jackpotot, bizonyítván ezzel talán azt, hogy az a bizonyos „még egy utolsó pörgetés” tényleg mindent megváltoztathat.

 

A 49 éves, kétgyermekes családapa a Casino Joa de Gérardmer-ben Vosges egyik nyerőgépen játszott szombat este – írja a Ouest France.

A férfi, aki úgy döntött, hogy nem fedi fel kilétét, másfél eurót dobott egy félkarú rablóba, majd hajnal 2:30-kor meghúzta a kart, és ezzel közel 6 millió eurót nyert, csupán 15 perccel a kaszinó zárása előtt. 

Ezzel a késő éjszakai pörgetéssel megnyerte a 5.875.836 eurós „Magic Jackpot”-ot, mely a francia kaszinók történetének második legnagyobb nyereménye.

 

A Magic Jackpot hivatalos webhelye szerint több, mint száz francia kaszinó, közel 300 nyerőgépe tartozik ennek a progresszív jackpotnak a hálózatába – ezek mindegyike ugyanazt a gigantikus nyereményalapot táplálja. Ez a 2009. szeptemberében indult jackpot szolgáltatta a francia kaszinók történetének négy legnagyobb nyereményét. Az eddigi legnagyobb jackpotot alig valamivel több, mint egy éve , tavaly márciusban nyerték meg – akkor 9,4 millió eurót (2,7 milliárd forintot) vihetett haza a szerencsés nyertes.