1,7 milliárd dollárt hozhat az NBA-nek és MLB-nek a sportfogadás

2018-12-03
Jól járnak a nagy sportszövetségek a sportfogadások legalizálásával

 

Egy, az AGA (Amerikai Szerencsejáték Szövetség) megbízásából a Nielsen Sports által készített új tanulmány szerint az MLB baseball és NBA kosárlabda szövetségek éves bevétele 1,1 milliárd illetve 585 millió dollárral nőhet a széles körben elérhető, legális, szabályozott sportfogadásnak köszönhetően. 

 

Hogy számszerűsíteni tudja egy legalizált sportfogadási piac értékét, a Nielsen Sports több mint 1000 felnőtt sportszurkolót - köztük az NBA és az MLB rajongóit – és sportfogadót interjúvolt meg országszerte, hogy felmérje, hogy a legális sportfogadás hogyan befolyásolja a nem fogadók, az alkalmi fogadók és a lelkes fogadók sportfogyasztási szokásait, illetve hogy ez a fogyasztásváltozás hogyan növelné a bevételt.

 

A tanulmány elemzi azokat a bevételeket, amelyeket a legális sportfogadás generálhat mindkét profi liga számára: a fogadási szolgáltatóktól származó reklámbevétel, adat- és szponzorációs díjak, valamint az a bevétel, melyet a megnövekedett média- és termékértékesítés generálhat.

 

A Nielsen Sports szerint a nagyobb rajongói elkötelezettség és  nézőközönség növelheti a két bajnokság médiajogokból, szponzorációból, merchandisingból  és jegyértékesítésből származó éves bevételét, amely az MLB-nek 952 millió dollárt, az NBA számára pedig 425 millió dollárt eredményezhet.

 

Az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) szerint a négy nagy sportliga összesen 4,2 milliárd dollár bevételre tehet szert a legalizált fogadásnak köszönhetően. Az AGA számításai alapján az NFL 2,3 milliárd, az NHL pedig 216 millió dollárra számíthat éves szinten.