1,6 milliárd dolláros a közösségi kaszinó piac

2012-09-14
A Facebookon és a hozzá hasonló hálózatokon játszott közösségi kaszinó játékok globális piaca a legújabb adatok szerint nem egészen egy év alatt megduplázódott, és elérte az 1,6 milliárd dollárt.

 

A Superdata piacelemző cég szerint a póker, a nyerőgép- és a különböző asztali játékok éves bevétele a következő három évben még a legóvatosabb becslések szerint is várhatóan eléri majd a 2,4 milliárd dollárt.

Továbbra is messze Észak-Amerika a legnagyobb piac, az elmúlt 12 hónapban 659,8 millió dollár bevételt generált, Európa a második 446,4 millió dollárra, aztán Ázsia (311,4 millió USD), Latin-Amerika (180,7 millió USD) és Ausztrália (59,8 millió USD) következik. 

Az észak-amerikai közösségi kaszinójátékok egy főre eső bevétele átlagosan 78 USD, ami 1,8-szorosa annak a 43 dollárnak, mely az olyan hagyományos közösségi játékokból származik, mint például a Farmville.  A közösségi kaszinójátékok átlagos hozama továbbra is emelkedett az utóbbi hónapokban, annak ellenére, hogy május óta a közösségi játékok egésze csökkenő tendenciát mutat.

 

A piacelemző ügynökség arra figyelmeztet, hogy míg a közösségi kaszinójátékok kétségtelenül segítettek megismertetni a játékosokat az olyan szerencsejáték termékekkel, mint a nyerőgépek és az online póker, azáltal, hogy a szolgáltatók egyre inkább megpróbálják a közösségi játékosokat valódi pénzes ügyfelekké alakítani, szembesülni fognak azzal, hogy ezeknek a játékosoknak irreális elvárásaik lesznek a kifizetésekkel kapcsolatban, hiszen a játékpénzes közösségi kaszinójátékok jobban és gyakrabban jutalmazzák a játékosokat, jóllehet csak virtuális pontokról és díjakról van is szó.

“Mikor a játékos áttér az online szerencsejátékra, azt fogja tapasztalni, hogy a nyerőgépek közel sem olyan nagylelkűek, és hogy a rivális pókerjátékosok sokkal harcosabbak.” jegyzi meg a Superdata szakértője.

 

A gyors növekedés ellenére a közösségi szerencsejáték piac továbbra is elhalványul a régebb óta létező valódi-pénzes online szerencsejáték szektor mellett. A H2 Gambling Capital piacelemző cég adatai szerint 2012-ben az online szerencsejáték szektor 36,5 milliárd dollár bevételt ért el, mely a globális szerencsejáték bevétel 9,5 százaléka.

 

Címkék: kaszinó,