1,5 milliárdos nyeremény kifizetését utasította vissza a lottótársaság

2019-05-06
A brit lottótársaság nem fizet ki egy 4 millió angol font értékű nyereményt, mert sejtésük szerint a nyertes szelvényt lopott bankkártyával vették.

 

Két angol sorozatbűnöző már négy napja pezsgőzött és koktélozott, mikor megtudták, hogy valószínű mégsem nem fogják megkapni azt a 4 millió angol font, azaz 1,5 milliárd forint értékű nyereményt, melyet elvileg kaparós sorsjegyen nyertek. 

 

A Camelot lottótársaság jelenleg nyomozást folytat, hogy vajon a kérdéses szelvényt lopott bankkártyával vásárolták-e. A Camelot azért fogott gyanút, mert egyik nyertesnek sincs bankszámlája. Két barátról van szó egyébként, a 36 éves Mark Goodram-ról és a 31 éves Jon-Ross Watson-ról.

 

Mikor megkérdezték tőlük, hogy kinek a bankkártyájával vásárolták a szelvényt, a két férfi azt állította, hogy egy John nevű barátjukéval, akinek készpénzben adtak 10 fontot, hogy vegyen szelvényt a nevükben. „John” még nem került elő, hogy alátámassza ezt a történetet, de a két férfi azt nyilatkozta a Sun-nak, hogy barátjuk „elment valahova északra”.

 

Mark Goodram

 

A lottótársaság gyanúja tovább erősödött, mikor értesültek a páros bűnözői múltjáról.

Goodram-ot 22 alkalommal ítélték el különböző bűncselekmények miatt. A Bolton News című lap szerint, melyben a férfi rendszeresen szerepel a „Bolton Legkeresettebb bűnözői” rovatban – pár héttel a nyeremény előtt bocsátották szabadlábra, miután letöltötte büntetését, amiért novemberben kirabolt egy benzinkutat. 8.000 dollárt lopott el, kiürítette az adománygyűjtő dobozt is, melybe a helyi hospice háznak gyűjtöttek támogatást.

Watsont is többször ítélték már el rablásért, barátjával együtt szerepelt több alkalommal az újság bűnügyi rovatában.

 

A Camelot a médiának úgy nyilatkozott, hogy nem erősítheti meg és nem is cáfolhatja a nyertesekről szóló pletykákat, mivel az Egyesült Királyságban a nyerteseknek joguk van az anonimitáshoz, hacsak le nem mondanak erről.

„Ha bármilyen kétség merül fel a nyereményigényléssel kapcsolatban, alapos kivizsgálást végzünk, hogy biztosra vegyük, hogy a jogos tulajdonosnak fizetjük ki a nyeremény.” – áll a vállalat közleményében.

 

Jon-Ross Watson

 

Ha Goodram és Watson végül megkapja a nyereményt, nem ők lesznek a lottótörténelem legelvetemültebb nyertesei. Ezt a koronát „Lotto Lout” Michael Carrol viselheti, aki azután került be a médiában, hogy 9 millió fontot nyert 2002-ben. Carroll egy nyomkövetővel a bokáján vette át a nyereményét, és nyereménye legnagyobb részét kábítószerre, prostituáltakra és partikra költötte, mindezt napi két üveg vodkával leöblítve.

 

“Fel fogjuk jelenteni a Camelot lottótársaságot a rendőrségen.” – nyilatkozta a The Sunnak a kétgyermekes Goodram. „Egész egyszerűen gátlástalanok. Csupán két szerencsés fickó vagyunk. Ismerem a jogaimat. Van egy nyertes szelvényünk, hát hol a pénzünk?!”

„A Camelot főnökei szórakoznak velünk, valószínű mert tudják, hogy színes múltunk van, és börtönben is voltunk. Hát, nagy kár… Fizetniük kell nekünk.” – tette hozzá Watson. „Már Las Vegasban kellene élnünk, nem itt ülni ezen a padon.” – közölte az újságíróval. Elmondták, hogy azt tervezték, hogy drága házakat vesznek, és elmennek egy karibi hajóútra – ennek tesznek most keresztbe a lottótársaság emberei.