1,2 milliárd dollárba került, 50 millióért kelt el Trump kaszinója

2017-05-20
A jobb napokat is látott, 27 évvel ezelőtti megnyitásakor csak a „világ nyolcadik csodájaként” aposztrofált Trump Taj Mahal kaszinót a Hard Rock International vette meg.

 

Trump félig kész állapotban vette meg, és 1990-ben nyitotta meg a Taj Mahalt, mely akkoriban a világ legnagyobb kaszinója volt – a beruházás 1,2 milliárd dollárba került. Egy évvel később a Trump Taj Mahal csődöt jelentett, közel 3 milliárd dollár adóssággal.

 

Trump 2009-ben kivonult Atlantic City-ből, azonban 2014-ig egy kis tulajdonrészt megtartott a kaszinó anyavállalatában, hogy az továbbra is használhassa a nevét. 2014-ben Carl Icahn üzletember kivásárolta a csődből az ikonikus kaszinót, és 300 millió dollárt költött a renoválására.

 

 

A Taj Mahal hivatalosan 2016 októberében zárt be, közel háromezer ember került az utcára. Icahn és a kaszinó alkalmazottak szakszervezete nem tudott megállapodni az egészségbiztosítás és nyugdíj kapcsán, és ez arra kényszerítette Icahn-t, hogy eladja a Trump Taj Mahalt a Hard Rock láncnak.

 

Az üzeletet idén márciusban ütötték nyélbe, de a vételár idáig nem került nyilvánosságra. Múlt héten aztán az amerikai Értékpapír és Tőzsdei Bizottság adataiból kiderült, hogy a kaszinóért csupán 50 millió dollárt fizetett a Hard Rock. 

 

A hírek szerint a Seminole indián törzs tulajdonában lévő Hard Rock International, valamint a Morris és Jingoli családok befektetői legalább 375 milliót akarnak a létesítmény fejlesztésére és újra pozícionálásra költeni, melyet várhatóan 2018 nyarán nyitnak meg ismét. A Hard Rock Hotel & Casino Atlantic City néven újranyitó új létesítményben 2400 nyerőgép és 130 asztal kap majd helyet, és számos, nem szerencsejáték típusú szórakozásra is lehetőséget nyújt majd. 

 
Címkék: kaszinó,