1,1 milliárdot nyert a megálmodott számokkal

2017-01-06
Egy kanadai nő közel 30 éve ugyanazokkal a lottószámokkal játszik, és most megnyerte velük az 5,3 millió kanadai dollárt érő jackpotot.

 

A kanadai Új-Skóciában élő Olga Beno saját elmondása szerint még régen, 1989 májusában álmodta meg ezeket a számokat, és azóta rendszeresen megjátszotta őket a lottón.

 

A nyeremény igen jól jött a rákban szenvedő nőnek, akinek már a házát is el kellett adnia, hogy fizetni tudja a kezeléseit. Most azt tervezi, hogy egy könnyen megközelíthető, ranch-stílusú házat épít magának a nyereményéből.

 

„Már fejből tudom a számaimat, és mikor láttam a tévé képernyőjén a sorsolást követő este, azt hittem, csak rosszul látok, mert már nem túl jó a szemem.” – mesélte Ms Beno az Atlantic Lottery munkatársainak. „Úgyhogy el is felejtkeztem az egészről, nem foglalkoztam vele.” 

 

Másnap reggel átfutotta az újságot, és ismét meglátta a nyerőszámokat. „Először azt gondoltam, hogy ez nem lehet a valóság. Valamit elrontottak az újságban. Aztán felhívtam a húgomat, és azt mondtam neki: ’Azt hiszem, nyertem a lottón.’ Ő pedig azt válaszolta, hogy hívjam vissza, ha el akarom neki mondani az igazat.

 

 

Ms Benón kívül egy másik szerencsés nyertes is volt a kanadai Lotto 6/49 december 28-i sorsolásán, mindketten 5,3 millió kanadai dollárt, tehát valamivel több, mint 1,1 milliárd forintot vihettek haza.

 

Ms Benót tíz éve diagnosztizálták rákkal, és mivel a kezelés nagyon drága volt, el kellett adniuk az otthonukat – azóta albérletben élnek.

A nyereményből azokat szeretné támogatni, akik a betegség túlélésében segítették őt – a férjét, a gyerekeit és az unokáit. Tervei szerint együtt utaznak a Disney World-be is.

 

A kanadai Loto 6/49 elnevezésű, a magyar Hatoslottóhoz hasonló játékon egyébként nem csak kanadaiak játszhatnak, hiszen az online lottózóknak köszönhetően ma már bárki egyetlen kattintással megveheti szinte bármelyik ország lottóját. Ezen a játékon jelenleg 9 millió kanadai dollár, tehát közel 2 milliárd forint a főnyeremény összege!