18 millió svájci frankot zároltak online pókerjátékok szervezőitől

2011.10.13.
Több mint 18 millió svájci frankot zároltak a genfi igazságügyi hatóságok az internetes pókerjátékok ügyében folyó nyomozás keretében - közölte a La Tribune de Geneve című napilap.

Népszerű internetes pókeroldalak - a Full Tilt Poker, a Pokerstars és az Absolute Poker - szervezőinek illetve alapítóinak egy genfi pénzintézetben vezetett bankszámláit fagyasztották be. A tíz érintett mindegyike az Egyesült Államokban él. Az amerikai igazságügyi hatóságok hónapok óta nyomoznak az említett három pókerjátéknak az Egyesült Államokban élő szervezői után. A gyanú szerint ezek az internetes vállalkozások valójában piramisjátékok, vagyis a később belépő játékosok pénzéből fizetik ki az előzőek nyereményét.

A La Tribune de Geneve szerint a szervezők becsapják a játékosokat, ugyanis elhitetik velük, hogy pénzük biztonságban van és bármikor hozzájuthatnak. Ezzel szemben a valóság az, hogy az utolsók pénzéből fizetik ki a korábban belépőket. Az ügyben pénzmosás veszélye miatti riasztást is kiadtak a hatóságok, egy genfi bank ekkor jelezte a hatóságoknak, hogy a gyanúsítottak számlát vezetnek nála. A genfi ügyészség az összegyűjtött információkat átadja az illetékes amerikai hivatalnak.