189 millió dolláros telitalálat a Megamillions lottón

2013-10-03
Kedd este gazdára talált a július vége óta halmozódó Megamillions nyeremény, gazdája 189 millió dollárral lett gazdagabb.

 

Maryland állam Severn nevű városkájában, egy Dash In nevű boltocskában vették a sokat érő szelvényt a  Quarterfield Road 7845 szám alatt. Nemcsak a szelvény tulajdonosa, hanem annak eladója is nagyon örülhet most, hiszen ilyenkor szép összeget, jelen esetben 100 ezer dollárt kap a pult mögött álló személy is.

 

A lottótársaság szóvivője, Carole Everett szerint a nyertes még nem jelentkezett, 182 napja van erre. A nyertes nevét általában nyilvánosságra hozzák, de választható az anonimitás is. Elmondása szerint nagyon ritka, hogy ilyen hamar jelentkeznek a nyereményért, de előfordult már ilyen is. "Mindenfélét láttunk már, valaki visszafojthatatlanul boldog, de van olyan is, akinek csak a sokk látszik az arcán még a nyeremény átvételének pillanatában is." Elmondta még, hogy a nyertesek a legkülönbözőbb helyekre szokták elrejteni a szelvényt annak kiváltásáig. Volt, aki a Bibliájában, volt, aki a melltartójában, vagy a fagyasztóban tárolta az apró cetlit, de egyszer egy vízszerelő a csövek mögé a falba rejtette a papírlapot. "Az a legbiztosabb, ha aláírjuk a szelvényt a hátulján, amint megvásároljuk"- teszi hozzá Carole. "Ebben az esetben ha elveszítik azt, vagy esetleg ellopják tőlük, senki más nem tudja felvenni a pénzt, csak a tulajdonos."

 

Jelen esetben a valahol lapuló nyertes szelvényen a 7, 10, 30, 37, 53 és Mega Ball 1 számok szerepelnek. A boldog tulajdonosválaszthatja az életjáradékban való felvételt, így 26 év alatt kapja meg a 189 milliót, ám abból még adót is vonnak. Ha az egy összegben felvételt választja, akkor 129,7 millió után kell az adókat befizetnie, így lehet 86 millió dollárral vagyis 19 milliárd forinttal gazdagabb.

 

A Megamillions lottó szabályai október 22-től megváltoznak, a játék alkotói még ennél is hatalmasabb jackpotokat szeretnének a hirdetőtáblákon látni, de nem a lottószelvény jelenleg 1 dolláros árának növelésével.