180 milliót kaszinózott el egyetlen este a brunei szultán ex-neje

2014-02-18
Egy ékszerlopási ügy bírósági tárgyalásán került reflektorfénybe a brunei szultán volt feleségének szerencsejáték megszállottsága.

 

Az Isleworth Crown Court tárgyalásán elhangzott, hogy a brunei szultán 57 éves ex-neje, Mariam Aziz, egyetlen éjszaka alatt 500 ezer fontot, azaz 180 millió forintot veszített különböző londoni kaszinókban. 

 

Ms. Aziz egykori testőrének, Fatimah Limnek a tárgyalásán tett tanúvallomást, akit azzal vádolnak, hogy 12 millió font (4,5 milliárd forint) értékű gyémántot lopott el munkáltatójától, és értéktelen másolatokkal cserélte ki azokat. 

 

Lim azt állítja, hogy azért adta el a drágaköveket, hogy abból fizesse vissza azt a hatalmas, szerencsejátékból származó adósságot, melyet Aziz azalatt a 20 hónap alatt halmozott fel, melyet azzal töltött, hogy óriási kíséretével kaszinókat látogatott szerte a világban. 

 

A 35 éves egykori nemzetközi tollaslabda játékos szerint azután adta el az ékszereket, hogy több kaszinó is perrel fenyegette meg főnökét, Aziz asszonyt.

 

 

A világ egyik leggazdagabb emberének egykori felesége (2003-ban, 21 év házasság után váltak el, négy közös gyermekük van) rendszeresen látogatta a szingapúri, makaói és londoni kaszinókat – köztük a Clermont Club-ot, ahol 2,5 millió fontos (950 millió forintos) hitelkerete volt. 

 

A tárgyaláson elhangzott, hogy volt, hogy Ms. Aziz egyetlen éjszaka alatt 500 ezer fontot, mintegy 180 millió forintot szerencsejátékozott el Londonban, azt viszont a szultán ex-neje visszautasította, hogy egyszer 3 milliót veszített egyetlen dáridó alatt.

 

Lim azt állítja, hogy korábbi főnöke nem tudta visszafizetni szerencsejáték adósságait, és utasították arra, hogy váltsa készpénzre drágaköveit. Ms. Aziz azonban hangoztatja, hogy „Sosem kértem arra senkit, különösen nem Fatimah Limt, hogy adja el a gyémántjaimat, mert ha szükségem lenne erre, magam tenném meg.” Egyébként véleménye szerint „nem voltak szerencsejáték adóssággal kapcsolatos problémái”. Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy 2009 januárjában egyszer már eladni kényszerült pár ékszerét, hogy visszafizesse körülbelül 1 millió fontnyi (380 millió forintnyi) szerencsejáték adósságát. 

 

 

A tárgyaláson kiderült, hogy az egykori stewardess egy éjszaka két-három kaszinóban is megfordult, többek közt a Les Ambassadeurs-ban, az Aspinalls-ban és a Rendezvous-ban.

Lim ügyvédje, Rupert Pardoe szerint Aziz azért játszott több kaszinóban egy-egy éjszaka, mert állandóan túllépte hitelkeretét; Ms Aziz azonban azt állította, hogy attól függően ment át egyik-vagy másik kaszinóba, hogy az adott helyen éppen szerencsésnek érezte-e magát, vagy sem. 

 

Aziz környezetében egyébként többen nem voltak elragadtatva az asszony szerencsejáték mániájától – véleményük szerint a muszlim eszméjével ugyanis nem fér össze a kaszinózás…

 
Címkék: kaszinó,