16 érmet nyernek a magyarok Londonban a bukik szerint

2012-07-28
„Ne csak az aranyesélyesekről írjanak! Az ezüst vagy a bronz már nem is számít?” – kaptunk egy kissé leszúró hangú e-mailt az egyik szurkolóhölgytől. Igazat adunk neki. Elvégre nem vagyunk akkora ország, hogy a második vagy harmadik helyezéseket ne becsüljük meg.

 

Felbuzdulva a levélen, a Fortunaweb.hu szerkesztősége vette a fáradságot, és utánanézett, kik is azok magyar sportolók, akiket másodikként, vagy harmadikként tartanak esélyesnek a végső diadalra a William Hill brit fogadóirodánál. 

 

Nos, akárcsak a top favoritokból, ezekből is a kajak-kenusoknál találunk a legtöbb magyar sportolót, helyesebben egységet. Elsőként a Dombi, Kökény kajakduót kell említenünk, akiknek a győzelmére 4-es oddsot kínálnak az 1000 méteres távon. Miheztartás végett megjegyezzük, hogy az első számú favorit Ihle, Hollstein német kettős diadalára 2,25-ös nyereményszorzót adnak. A másik ezüstszerző a női kajaknégyes lehet, amely olimpiáról olimpiára hatalmas csatát vív az elsőségért a németekkel, de legutóbb Pekingben is alulmaradt a küzdelemben. Talán ez motiválta az oddsmestereket arra, hogy a német kvartett győzelmére 1,8-szeres, a magyaréra pedig 3,5-szeres nyereményt állapítsanak meg. A harmadik magyar ezüstesélyt férfi vízilabdában látják a szigetországi bukik, de erről korábbi cikkünkben már említést tettünk.

 

A londoni bukmékerek Marosi Ádám öttusázót tartják a harmadik helyre befutónak, az ő elsőségével 13-szoros pénzt lehetne szakítani. Szintén bronzesélyt látnak Cseh Lászlónál 200 és 400 méteres vegyesúszásban. Mindkét számban a két amerikait, Ryan Lochtet, illetve Michael Phelpst helyezik eléje. A rövidebbik távon szorosabb versenyt várnak, mert ott 11-szeres, míg a hosszabbikon már 29-szeres pénzt kínálnak arra az esetre, ha a Kőbánya SC versenyzője csap elsőként a célba. Hazai úszószakemberek, valamint a Nemzeti Sport is 200 m pillangón ad Cseh Lászlónak a legtöbb sanszot a jó szereplésre, nem így a William Hill oddsmesterei, akik a magyar úszót 21-es szorzóval csak a negyedik helyre jelölik ebben a számban. Reméljük, hogy az előbbieknek lesz igazuk,s Laci előrébb végez majd…  

 

A cselgáncsozó Mészáros Anettet ugyan 9-es oddsszal csak a negyedik helyre jelölik a 70 kg-osok mezőnyében, de mivel ebben a sportágban súlycsoportonként két bronzérmet osztanak, így ha bejön a bukik tippje, ebből bizony dobogós helyezés lehet. Hasonló a helyzet a birkózó Lőrincz Tamás esetében, akit a 66 kg-os kötöttfogásúaknál holtversenyben a negyedik-ötödik helyre tettek az esélyesek között. Aranyérme kereken 10-szeres pénzt hozhat a rá fogadóknak. Megosztva rakták a harmadik-negyedik helyre a 63 kg-ban induló Sastin Mariannát is, a magyar birkózónő elsőségére a feltett tét 13-szorosát fizetik vissza. 

 

Amennyiben tehát a William Hill fogadóiroda jövendölései 100 százalékban bejönnének,  – valljuk be, ennek azért kevés az esélye – akkor a magyar csapat 7 arannyal, 3 ezüsttel és 6 bronzzal gyarapítaná eddigi érmei számát. Ez összesen 16 medált jelentene, mindössze eggyel többet, mint amennyit Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója tippelt. Ő ugyanis korábban azt mondta, hogy 13-15 érmet vár.  

 

Csak emlékeztetőül: Borkai Zsolt, a MOB első embere azt reméli, hogy a magyar versenyzők legalább úgy szerepelnek, mint Pekingben, amikor is 3 arany, 5 ezüst és két bronz volt a mérleg, a Nemzeti Sport stábja 8 aranyat, 7 ezüstöt és 12 bronzot tippelt. Érdeklődéssel várjuk, vajon kinek lesz igaza, avagy kinek sikerül a legjobban megközelítenie majd a valóságot?

 
Címkék: sportfogadás,