160 milliárdot nyert a lottón, de csak 3 hónap múlva jelentkezett érte

2019-10-01
Egy kaliforniai nő 522 millió dollárt nyert a Mega Millions lottón, de nem kapkodta el a hatalmas vagyon felvételét.

 

Laarni Bibal június 7-én tudta meg, hogy megnyerte a Mega Millions szinte felfoghatatlan nagyságú, 522 millió dolláros (160 milliárd forintos) főnyereményét azzal a 2 dolláros szelvénnyel, melyet San Diego-ban vett egy Sorrento Deli Mart üzletben. Nem saját maga választotta a szerencsés számokat a szelvényére, hanem gépi játékkal játszott – a véletlenszám generátor a 27, 68, 17, 19, 40 +2 számokat adta neki, és ez végül nyerő kombinációnak bizonyult.

 

Nem rohant azonban egyből a lottótársasághoz a nyereményéért, ehelyett „egy titkos rejtekhelyre” dugta a szelvényt, míg készen nem állt a nagy lépésre. Szeptember 17-én aztán végül a kaliforniai lottótársaság emberei bejelentették, hogy jelentkezett az 522 millió dolláros nyertes.

 

Bibal a lottótársaság képviselőinek elmondta, hogy mikor meglátta, hogy kihúzták a számait „a szíve iszonyú gyorsan kezdett kalapálni”. Mikor megkérdezték tőle, hogy mi volt az a titkos hely, ahova a elrejtette a szelvényt, nem volt hajlandó elárulni. Ugyanígy titokban tartja egyébként az életkorát és lakhelyét is. “Nem mondhatom el. A titkos rejtekhely továbbra is titkos.” – közölte. 

 

A hölgy úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben kéri a nyereményt, így az adók levonása előtt 340 millió dollárt, tehát úgy 104 milliárd forintot kap majd. Elmesélte, hogy mielőtt jelentkezett volna a lottótársaságnál, elolvasta a Lottónyertesek kézikönyvét, hogy eldöntse, hogyan is kezelje az ölébe hullott hatalmas vagyont. Elmondása szerint most azt tervezi, hogy először vesz egy új házat és kifizeti a számláit.  

A szerencsés hölgy egyébként ezzel minden idők 15. legnagyobb lottónyereményét tudhatja magáénak.