Kezdődik! 15 napon belül blokkolják a bet-at-home-ot Magyarországon! - FRISSÍTVE!

2014-06-20 FRISSÍTVE!
A NAV Szerencsejáték Felügyelet pénteken kiadott hirdetménye szerint blokkolják a bet-at-home és a Betclic oldalát.

 

Úgy tűnik, a szerencsejáték törvény új módosítása után valóban elkezdik az engedély nélküli szerencsejáték oldalak blokkolását hazánkban. A NAV Szerencsejáték Felügyelete Főosztálya által június 20-án kiadott két hirdetmény szerint ugyanis 15 nap múlva elérhetetlen lesz Magyarországon a bet-at-home és a Betclic oldala (az erről szóló hirdetmény itt illetve itt olvasható).

 

A blokkolási folyamat első lépéseként a NAV hirdetményt jelentet meg a honlapján az illegális tevékenységet folytató oldal ellen indított eljárásban hozott határozatáról. Tizenöt nap elteltével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) végrehajtja a blokkolást úgy, hogy valamennyi internetszolgáltatót felszólítja a fogadási oldal hozzáférhetetlenné tételére.

 

Várható, hogy szép lassan további szereplők is feketelistára kerülnek, hiszen ezen a két oldalon kívül még számos nemzetközi cég szolgáltat jelenleg a magyar piacon, magyar nyelven online szerencsejátékokat. (A NAV SZF honlapján egyébként a jobb oldali menüben már létre is hoztak egy "Blokkolt honlapok" menüpontot, ez azonban egyelőre még egy oldal címét sem tartalmazza...)

 

A Hír24-nek a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: január 1-től erre lehetősége van az államnak; de eddig azért nem tiltottak le távszerencsejátékkal foglalkozó oldalakat, mert féltek az uniós eljárástól. Most már nem félnek... 

 

 

Frissítés:

2014.06.25:

Újabb két iroda került fel a listára, ezúttal a Sportingbet és a Unibet

2014.06.26-án a Fortunawin is megjelent a hirdetmények között.

2014. 07. 11-én az oldalak valóban elérhetetlenné váltak, felkerültek a blokkolt oldalak listájára. Ezen a napon már összesen 9 oldal ügyében hozta meg a határozatot a NAV.