15 milliárdot ajándékoz el az Euromillions lottó francia nyertese!

2014-05-29
Egy francia Euromillions nyertes úgy döntött, hogy 72 millió eurós jackpotjából legalább 50 millió eurót jótékony célokra ajánl fel.

 

A hírek szerint ez az egyik legnagyobb adomány, melyet egy francia lottónyertes valaha is felajánlott.

Az RTL értesülései szerint a Haute Garonne-ból származó férfi - aki úgy döntött, hogy nem fedi fel kilétét, mikor februárban telitalálatosa lett az Euromillions lottón - több tucat szervezet közt fogja szétosztani a pénzt. Csak egy kikötése volt – hogy tájékoztassák arról, hogy mire használják fel az adományát.

A februárban a férfi által megnyert 72.149.579 eurós jackpot az Euromillions hetedik legnagyobb olyan jackpotja volt, melynek francia játékos örülhetett.

 

A szerencsés nyertes nagylelkűsége egyébként nem példa nélküli: 2013. decemberében, egy nemrégiben nyugdíjba vonult kanadai játékos 28 millió eurós nyereményének egészét jótékonysági célokra ajánlotta fel.

Felesége 2012. februárjában halt meg, így a pénzt azok között az egészségügyi intézmények között osztotta szét, melyek gondját viselték. 

„Nincs szükségem a pénzre. Szerencsés vagyok. Örülök, hogy nyertem, és örülök, hogy adhatok.” – mondta a kanadai rádiónak adott interjújában.