15.000 dollárra büntették blackjackezésért

2013-02-19
Az eset nem Kínában vagy Indiában történt, hanem a szerencsejáték egyik fellegvárában, az amerikai Atlantic City egyik kaszinójában.

  

A gond mindössze annyi volt, hogy az "elkövető" Tilman Fertitta, aki a Golden Nugget Atlantic City nevű kaszinó tulajdonosa. Ez a tény automatikusan kizárja őt abból az élvezetből, hogy Atlantic City 12 kaszinója közül bármelyikben játsszon. Ám neki erről nem volt tudomása.

 

2012 során többször is előfordult, hogy különböző kaszinók asztalainál látták őt, többek között a Borgata-ban augusztus 30-án 2000 dollárért, a Revelben június 17-én 3000 dollárért vett blackjack zsetont, de játszott a Revel április 2-i megnyitóján is.

 

New Jersey kormányzata nagyon szigorú, szeretné megelőzni azt, hogy kaszinótulajdonosok esetleg befolyásolják az asztaloknál dolgozó beosztottakat. Mr. Fertitta a feltételezések szerint nem ismerte ezt a szabályt, mert még csak kísérletet sem tett arra, hogy elbújjon a kamerák elől.

 

A Golden Nugget kaszinók vezetője így nyilatkozott az ügyről:

"Tilman nagyon sajnálja a dolgot, mert nem tudta, hogy nem szerencsejátékozhat Atlantic Cityben. Semelyik másik államban nincs ilyen szabály. Keresztül-kasul járja az országot és a világot. Van kaszinója például Nevadában is, és ott például bárhol játszhat, kivéve a saját kaszinójában."

 

Fertitta személyes vagyona 1,5 milliárd dollár, így elképzelhető, hogy megélhetésében nem okoz majd gondokat a büntetés összege.

 

Címkék: kaszinó,