14 millió dollárt kaszált egy titokzatos sportfogadó

2017-11-15
A 20-as éveiben járó, kelet-európai férfi a baseball World Series első hat meccsét tippelte meg helyesen.

 

Az Associated Press munkatársa RJ Bell osztott meg egy hihetetlen történetet egy titokzatos Las Vegas-i fogadóról a múlt héten – az információkat a fogadóirodáktól kapta, akik azonban a fogadó személyazonosságát nem árulhatják el.

 

“Több megbízható forrásomtól is ugyanazokat az információkat kaptam.” – nyilatkozta Bell a Fox Sports rádiónak. „Soha nem láttam még ehhez hasonlót.” 

 

A titokzatos férfiről csak annyit lehet tudni, hogy 30 év alatti, kelet-európai akcentusa van, és teljességgel ismeretlennek számít a Las Vegas-i kaszinókban. Az első, Dodgers meccsel kezdte el a fogadást, úgy 400-500 ezer dolláros téttel. Mikor ezt a fogadást megnyerte, az egész nyereményt feltette a második meccsre, az Astros-ra. És így tovább – minden tippje bejött, és mindig feltette az egész nyereményt a következő meccsre.

 

Ahogy nőtt a tét, képtelenség volt találni olyan bukit, aki hajlandó lett volna elfogadni az egész összeget, így a titokzatos szerencsejátékosnak szét kellett azt osztania több fogadóiroda között. “Bejárta az egész Stripet, megpróbált megtenni 50-500 ezer dolláros téteket mindenfelé.” – mesélte Bell. Hihetetlen, de azok a bukik, akikkel Bell beszélt, azt mondták, hogy úgy tűnt, a srác teljességgel zöldfülű a szerencsejátékok terén. „Olyan volt, mintha ez a fickó semmit sem tudna a fogadásról.”

 

A hatodik meccs után a férfi össznyereménye már elérte a 14 millió dollárt, tehát úgy 3,7 milliárd forintot. 

 

Aztán amilyen titokzatosan megjelent a Stripen, ugyanolyan titokzatosan eltűnt, és a hetedik meccsre már nem fogadott. Azon a hetedik meccsen az underdognak számító Houston Astron győzött a Los Angeles Dodgers ellen, és ezzel a klub történetében először, megnyerte a Majos League Baseball bajnokságot.

 

A legtöbb szakértő azt jósolta, hogy a Dodgers nyeri a hetedik meccset. Ha az ismeretlen fogadó bevállalta volna ezt, 14 millió dollárt kockáztatott volna azért, hogy 10,85 milliót nyerjen – az oddszok erre a meccsre -129-ről indultak.

 

Ahogy közeledett a meccs, az oddsszok emelkedtek, úgyhogy minél tovább várt a fogadással, annál kevesebb nyert volna, ha mindent a Dodgers-re tesz. Az Astros +140 körül állt, úgyhogy ha az egész tétet az esélytelenebb csapatra tette volna, 19,6 millió dolláros profitot zsebelhetett volna be.

 

“A legmegbízhatóbb forrásaim megerősítették – a játékos NEM fogad a hetedik meccsre.” posztolta azonban Bell a Twitteren szerda éjjel. “Elsétál a nyereményével!”

 

Több teória is szárnyra kapott a titokzatos férfi kapcsán – egyesek szerint egy európai szindikátus frontembere lehet. Az azonban, hogy nem volt tisztában a fogadás alapjaival sem, illetve profi fogadók által nem elfogadható oddszokat is elfogadott, nem támasztják alá ezt a teóriát. „Ez a sztori úgy, ahogy van, fantasztikus.” – nyilatkozta Bell. „Még soha nem hallottam ehhez foghatót.”

 
Címkék: sportfogadás,