13 év a gyenesdiási kaszinó kirablójának

2014-02-04
Jogerősen 13 évnyi fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki 2009-ben előbb egy balatoni kaszinót, majd Tatabányán üzleteket rabolt ki, egy alkalommal az eladót is bántalmazva.

 

Kovács Tamás bíró a döntés indoklásakor elmondta: azért nem változtattak a Tatabányai Törvényszék első fokú ítéletén, mert a férfi különös visszaeső, ráadásul az elkövetéskor hatályos törvényi rendelkezések kifejezetten kedvezőbbek voltak számára, mint a jelenlegiek. Ebbe az is beletartozik, hogy maximálisan figyelembe vették enyhítő körülményként a férfi teljes körű, feltáró beismerését - tette hozzá.

 

"A vádlott is élt egyfajta fokozatossággal", hiszen korábban vagyoni elleni, de nem erőszakos cselekményekért marasztalták el, ráadásul egyetlen esetben sem hozzá hasonló testalkatú vagy nála erősebb emberek, hanem minden alkalommal nők voltak a sértettek - emelte ki a tárgyaláson Majoros Gábor ügyész, aki az első fokú büntetés helybenhagyását kérte.

 

A védő szerint ezzel szemben a sors játéka, hogy Tóth István minden alkalommal olyan helyeken rabolt, ahol női személyzet dolgozott. Szerinte nem bántalmazni akarta áldozatát a dulakodáskor a férfi, hanem el akart menekülni, csak az asszony megfogta és nem engedte el a kabátját. 

 

A vádirat szerint a férfi egy pisztolynak látszó öngyújtóval 700 ezer forintot rabolt a gyenesdiási kaszinóból, majd december végén tíz nap alatt - vagy az öngyújtóval vagy paprikaspray-vel - öt sikeres és egy eredménytelen rablást követett el, összesen mintegy 130 ezer forintot zsákmányolva. 

 

Forrás: MTI

Címkék: kaszinó,