136 milliós nyerőgép jackpot

2012-02-24
Jeremiah Isbell életének talán legszerencsésebb napja volt a múlt hét pénteki.


A 29 éves iraki veterán, három kisgyermek apja, egész pontosan 659.888,16 dollárt nyert este tíz óra tájban a Celebrity Hotel & Casino-ban feleségével, Patsy-vel és barátaival. 10 dollárt dobott a Wheel of Fortune Megajackpot 25 centes gépbe, megtette a maximum, 75 centes tétet, és első pörgetéssel megnyerte a jackpotot.


„Láttam, hogy az első, majd a második, majd a harmadik is lejön, majd a gép elkezdett zenélni. Aztán elkezdtem nézni az ikonokat, hogy kitaláljam, hogy mennyit is kapok a háromért, aztán rájöttem, hogy úristen, progresszív! Kész voltam, nem kaptam levegőt. Odajött a feleségem, mondtam neki, hogy azt hiszem megnyertem a jackpot-ot, és mondta, hogy nyomjam meg az ügyfélszolgálat gombot.”


A hotel igazgatója, Ken Gienger aznap este pont bent volt. „Épp az irodámban voltam, mikor hallottam, hogy valami kalamajka van. Cory Iverson bejött, és mondta, hogy valaki megnyerte a Wheel of Fortuna progresszív jackpotját.”


Mivel késő esti időpontról volt szó, a kaszinó nem tudta felvenni a kapcsolatot az IGT-vel, a nyerőgépet gyártó vállalattal, hogy biztosak legyenek benne, hogy a nyeremény érvényes. Miután ellenőrizték a gépen lévő biztonsági fóliát, megvizsgálták a gépet, és megnézték a biztonsági kamera felvételét, hogy a játékos tényleg a gépnél ült-e a jackpot idején, Isbell egy 31.423 dolláros rész-csekkel távozhatott. Miután megkapja a papírokat, és eljuttatja őket az IGT-hez, eldöntheti, hogy egy összegben, vagy 21 éves évjáradékként kéri az összeget.


“Egy összegben fogom kérni” mondta Isbell. ”A gyerekeimnek fogom félretenni. A tengerészgyalogságnál szolgáltam nyolc évig, így ideje, hogy pihenjek egy kicsit.” mondta „Tervezünk egy nevadai és kaliforniai utazást, aztán félretesszük a pénzt a gyerekeknek. A legnagyobb dolog számomra az, hogy mindnyájunk jövője biztosítva van.”


Isbell jelenleg a Coca Cola értékesítője, ő és a családja Sturgis-ban él. Kaliforniából költöztek ide, és 2007-ben volt először Dél-Dakotában, ekkor ismerte meg a Celebrity Hotel-t, és ez lett a kedvenc szerencsejátékos helye.

A hotel vezetője örült, hogy náluk sikerült megnyerni a progresszív jackpot-ot. „Még sosem volt ekkora nyeremény nálunk, így mind az alkalmazottak, mind a többi játékos számára izgalmas volt.” mondta Gienger. „Nagyon örülök annak, hogy egy 29 éves iraki veterán nyerte meg, akinek három gyereke van, és a családja jövőjére tudja fordítani az összeget.”


Forrás: Black Hills Pioneer