136 milliárd eurót kockáztattak a fogadók a foci-vb alatt

2018-08-20
A FIFA állítása szerint sikerült megakadályozni a fogadási csalásokat az idei évi, oroszországi vébé alatt, és a különböző platformokon összesen 136 milliárd euró értékben adtak le fogadásokat a játékosok.

 

A labdarúgást felügyelő szervezet a Sportradarral együttműködve azonosítja és elemzi a fogadók viselkedését és viselkedési mintáit a különböző nagyobb válogatott és klub mérkőzések során világszerte. A Sportradar csalásdetektáló rendszere több mint 550 fogadóiroda működését monitorozta világszerte a világbajnokság alatt. A vb után a FIFA és a Sportradar mélyreható elemzést végzett a fogadási tevékenységek kapcsán, de nem találtak semmi gyanúsat.

 

Egy átlagos meccsen a vébé alatt a fogadási forgalom úgy 2,1 milliárd euró volt, a francia-horvát döntőre ugyanakkor világszerte 7,2 milliárd euró értékben tettek meg téteket a játékosok.

A FIFA azt is közreadta, hogy Horvátországra – mely végül 4-2-re veszített Franciaországgal szemben a döntőben – érkezett a legmagasabb átlagos fogadási forgalom meccsenként.

 

Több fogadóiroda is jelezte már, hogy a vébének köszönhetően megugrott a második negyedéves forgalma.

A Paddy Power Betfair például azt közölte, hogy a második negyedévben az adózás előtti eredmény 4%-kal 106 millió fontra nőtt, nagyrészt a vébé miatti 13 százalékos bevétel-növekedésnek köszönhetően. A Kindered bejelentése szerint a múlt hónapban a világbajnokságnak köszönhetően nagyszámú új ügyfelet sikerült szerezniük. A francia szabályozó hatóság, az ARJEL közleménye szerint a második negyedévben a forgalom rekordot döntött, nagyrészt az ország válogatottjának sikere miatt. Az ARJEL adatai szerint a fogadók 382 millió euró értékben fogadtak az online fogadóirodákban a torna ideje alatt. Az Egyesült Királyságban ugyanakkor 2,8 milliárd eurót kockáztattak a focirajongók  - ami több mint kétszer annyi mint a 2014-es vébé során.

 
Címkék: sportfogadás,