12 buszsofőr nyerte a 13 milliárdos lottófőnyereményt

Egy szerencsétlen, 13. társuk fél éve lépett ki a csoportból
Eddig egész életüket a buszkormány mögött töltötték, ám az Euromillions lottó 38 millió fontos jackpotjának megnyerése után a 12 buszsofőr most valószínűleg inkább új sportkocsija volánja mögé ül majd.

 

A corby-i buszosokat szombat kora reggel ébresztették a hírrel, hogy közös lottójukkal megnyerték az Euromillions főnyereményét, melyből egyenként 3 millió fontot (1 milliárd forintot) kapnak.

A 12 nyertes egyike nem vállalta csak a nyilvánosságot, a többiek készséggel álltak az újságírók rendelkezésére. Az újdonsült font-milliomosok közül öten már jelezték, hogy felmondanak, de a megüresedett helyekre már többen jelentkeztek is – egyre másra bukkannak fel a vállalatnál a munkanélküliek.

 

A Telegraph értesülései szerint a 40 éves Charles Connor egyike azoknak, akik már beadták a felmondásukat. Charles szerint a buszsofőri munka „borzasztó” volt. Elmondta, hogy 16 éves korában hagyta abba az iskolát, és most úgy döntött, hogy visszamegy tanulni, beiratkozik egy golf klubba, és vesz egy új autót.

 

Kollégája, a 49 éves John Noakes – akit tavaly az országos Év Buszsofőrje díjra is neveztek – szerint az összes nyertes ki fog lépni a munkahelyéről, ő pedig Nissan Primera-ját lecseréli a régóta áhított Aston Martin-ra, ami előtt régebben csak viccből fotózkodott. Felesége, Jean bármit megkap, amit csak szeretne – ígérte.

Forrás: TheTelegraph

 

Az 53 éves Stephen Derrick épp otthon aludt péntek este, mikor megszólalt a telefon. Először azt hitte, hogy álmodik, aztán egész éjjel nem tudott visszaaludni. Feleségével együtt elhatározták, hogy a rengeteg pénz ellenére továbbra is két lábbal a földön járnak majd. „Még mindig sokkos állapotban vagyok. Továbbra is normális életet kell élnünk. Nem fog megváltoztatni minket, nem fogunk megőrülni.”  mondta Mrs. Derrick a Telegraph újságírójának.

Hozzátette, hogy „fantasztikus” Anyák Napi ajándék volt ez – bár a férje az egész napot a kocsmában töltötte a fiával, és focit néztek. A házaspár 17 éve van együtt, két fiuk és egy unokájuk van. Mrs Derrick elmondta, hogy szerinte valószínűleg „szokásos dolgokra” költik majd a pénz egy részét: elmennek egy külföldi nyaralásra, vesznek egy új kocsit, és vesznek egy házat. További terveik azonban még nincsenek, és Mr. Derrick sem döntötte még el, hogy visszamegy-e dolgozni, vagy sem.

A házaspár valószínűleg ad majd a pénzből pár barátjának és rokonának, de még nem döntötték el, hogy kinek. A hölgy elmesélte, hogy minden barátjuk örül a nyereményüknek, bár néhány kolléga, aki nem volt benne a lottócsoportban, panaszkodott. „Néhányan, akik nem voltunk benne a csapatban, elmentünk a kocsmába. Nem voltunk boldogok.” – mesélte egyikük.

 

Egy másik nyertes, Charlie Gillion lánya, a 44 éves Marianne Gillion már el is kezdett keresni egy új, négy hálószobás házat magának és két fiának. A hölgy elmondta, hogy apja egy új autót is vesz neki. A gyermekeit egyedül nevelő nő, jelenleg egy bérelt lakásban él kamasz fiaival. „Hihetetlenül boldog vagyok. Sosem gondoltam, hogy ilyesmi megtörténhet. Ez olyasvalami, amiről csak álmodozik az ember. Mindig azt mondtam, hogy soha az életben nem fogok tudni venni egy házat.” mondta Miss Gillion az újságíróknak.

Forrás: TheTelegraph

 

Nem mindenki ilyen boldog: egy szerencsétlen 13. játékos, Hazel Loveday, három évig tagja volt a lottócsoportnak, azonban fél éve kilépett, mert már nem tudta finanszírozni a heti 2 fontos kiadást. A 36 éves, gyermekét egyedül nevelő nő éppen kórházban volt, mikor megtudta, hogy a többiek nyertek.

Charles Connor, az egyik nyertes ezt mondta ezzel kapcsolatban a Mail-nek: „Sajnáljuk Hazel-t, de hát mit lehet tenni. Játszanod kell, ha nyerni akarsz. Hazel betegségének egyébként semmi köze a mi lottónyereményünkhöz. Csütörtökön esett össze munkaidőben – egy nappal azelőtt, hogy kihúzták volna az Euromillions lottó nyerőszámait. Nem tudom, hogy mi a baja, de mentővel vitték el a kórházba.”

Forrás: TheTelegraph

„Hazel teljesen ki van zsigerelve, totál kivan. Teljesen le van égve. Ezért hagyta abba a lottózást is, és most lemaradt a nyereményről, mert nem tudta kifizetni a szelvény árát.”- mondta Hazel egy barátja a Daily Mail-nek.