127 milliárd forintot lehet nyerni a MegaMillions lottón pénteken!

2018-03-28
Világszerte megkezdődött a roham a szelvényekért, történelmének 4. legnagyobb főnyereményét, 502 millió dollárt kínál a péntek esti sorsoláson az amerikai MegaMillions lottó, melyet az online lottózóknak hála akár egy magyar játékos is megnyerhet!

 

Az 1996-ban indított Mega Millions az egyik legnépszerűbb államközi lottójáték az Egyesült Államokban, az USA 44 tagállama vesz részt benne. 

A hetente kétszer - kedden és pénteken - sorsolt Mega Millions hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 70, a Mega Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 25 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).  

A játék kiinduló jackpotja 40 millió dollár, eddigi legnagyobb főnyereménye pedig 656 millió dollár volt, melyen három nyertes osztozott 2012 áprilisában.

 

127 milliárd forint a tét

Mivel január eleje óta nem volt telitalálatos szelvény, a péntek esti sorsoláson már 502 millió dollár, azaz 127 milliárd forint lesz a tét. Ennyi pénzt úgy 52.000 (!) év alatt lehetne megkeresni egy 200 ezer forintos havi nettós fizetéssel. Ebből az összegből - mely egyébként 18-szor nagyobb az eddigi legnagyobb magyar lottónyereménynél -  lehetne venni úgy 500 igen szép családi házat Magyarországon, vagy ugyanennyi privát szigetet a Karib-tengeren. De kitelne belőle körülbelül 100 darab a világ legdrágább autójából, a konkrétan gyémántporral bevont Koenigsegg CCXR Trevita-ból is (ha készült volna belőle ennyi).

 

Hogyan lehet játszani?

 

kedden és pénteken sorsolt játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (például a theLotter, vagy a Lottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát), de a Lottolandnél például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk

 

theLotter ráadásul most tombolajátékot rendez, melynek fődíja egy kétszemélyes, all-inclusive utazás az oroszországi labdarúgó vb-re. A tombolán minden olyan játékos részt vehet, aki legalább öt szelvényt vásárol a theLotter online lottózójában.

 

MegaMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás a Mega Millions számaira a Lottoland oldalán

MegaMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán