11 kolléga nyerte a Mega Millions lottó 150 milliárdos jackpotját

2018-08-10
11 kaliforniai kolléga nyerte meg július 24-én a Mega Millions lottó harmadik, egyben a világ valaha volt kilencedik legnagyobb, 543 millió dolláros, azaz 150 milliárd forintos jackpotját.

 

A 21 és 60 év közötti munkatársak nem lottóznak rendszeresen, csak mikor hallották, hogy milyen nagy a jackpot, akkor határoztak úgy, hogy összedobnak némi pénzt, hogy szelvényt vegyenek. Mindegyikük 2 dollárt dobott be a pillanat hevében, csapatépítési célból megalapított lottócsoportba a Mega Millions lottó július 24-i sorsolása előtti napon. 

„A pillanat hevében történt.” – mesélte egyikük, Ronald Reyes, aki később a csoport nevében jelentkezett a nyereményért a lottótársaságnál. „Hé, hallottátok mekkora a jackpot? Játszani kéne.” 

 

Reyes a július 24-i sorsolást követő napon már jelentkezett is a lottótársaságnál a nyereményért, de ennek hírét csak a napokban hozták nyilvánosságra. A lottótársaság a többi nyertes és a vállalat nevét nem közölte, de egyelőre úgy tűnik, hogy mindegyik nyertes tovább fog dolgozni. “Meg akarjuk tartani az állásunkat.” jelentette ki Reyes egy, a kaliforniai lottótársaságon keresztül nyilvánosságra hozott nyilatkozatban. „Szeretjük a vállalatot, ahol dolgozunk. Szeretjük, amit ott felépítettünk. Jól érezzük magunkat, és együtt akarunk maradni.”

 

A csoport választhat, hogy 30 éves évjáradékként veszik-e fel a nyeremény, ekkor a teljes összeget megkapják, vagy pedig egy összegben kérik, ebben az esetben 320,5 millió dollárt kapnak. Ez a legnagyobb jackpot a kaliforniai lottótársaság történetében, melyet egyetlen szelvénnyel nyertek meg, egyben a Mega Millions lottó harmadik és a világ kilencedik legnagyobb jackpotja.

 

És, hogy mihez fognak kezdeni a pénzzel? Többen említették, hogy kifizetik a hitelüket, félretesznek a gyerekek taníttatására, segítenek a családtagoknak, visszamennek tanulni, és természetesen utaznak.

Az az italbolt is jól jár, ahol Reyes megvette a későbbi nyertes szelvényt, hiszen 1 millió dolláros bónuszt kap.

 

A világ jelenlegi legnagyobb jackpotját most egyébként a Mega Millions legnagyobb riválisa, a másik nagy amerikai államközi lottójáték, a Powerball kínálja, melynek szombati sorsolásán már 247 millió dollár, azaz 68 milliárd forint lesz a tét

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán