116 milliós nyerőgép csalás egy amerikai kaszinóban

2016-03-02
Három trükkös tolvaj 420 ezer dollárt zsebelt be csalással egy pennsylvaniai kaszinóban.

 

2014 májusától 2015 áprilisáig a Mohegan Sun Pocono két alkalmazottja ingyenes meneteket biztosított egy harmadik társuknak a kaszinó nyerőgépein.

 

A meglehetősen komplikált módszer egy Rochelle Poszeluznyj nevezetű hölggyel kezdődött, aki koktélos pincérként dolgozott a kaszinóban. Mikor Poszeluznyj kivitt egy italt egy ügyfélnek, aki aztán a játékosi kártyájával fizetett, a nő kicsalta a játékostól a kártya számát és PIN kódját.

 

Ezt az információt átadta a kaszinó fejlesztési alelnökének, Robert Pellegrininek, amik alapján Pellegrini leduplikálta a játékosi kártyát, és extra ingyenes nyerőgép meneteket engedélyezett rá, mielőtt átadta volna harmadik társuknak, Mark Heltzelnek.

 

 

Heltzel aztán – az egyetlen a három csaló közül, aki nem dolgozott a Mohegan Sunban leült a gépek mellé az extra menetekkel. Ezzel a módszerrel összesen 480 ezer dollárnyi ingyenes menetet pörgettek bele a gépekbe, mellyel 419 ezer dollárt nyertek. 

 

Az ügy akkor pattant ki, mikor a kaszinó egyik osztója, Matthew Crane 2015 áprilisában értesítette a hatóságokat. Crane - aki viszonyt folytatott Poszeluznyj-val –összerúgta a port Heltzellel, aki állítólag szintén nem kizárólag munkatársi illetve bűntársi kapcsolatot ápolt a hölggyel.

 

Miután Crane leadta a drótot a hatóságoknak, a kaszinó nyomozói áttanulmányozták a biztonsági kamerák felvételeit, melyből kiderült, hogy Heltzel egyetlen hét alatt három különböző alkalommal, több játékosi bónuszkártyát is felhasznált, melyek közül egyik sem volt az ő nevén.

 

A belső vizsgálat kiderítette, hogy volt olyan eset, mikor hat különböző játékosi kártyára töltöttek fel bónuszokat gyors egymásutánjában, majd ezeket a kártyákat röviddel ezután ugyanazon a nyerőgépen használták.

 

Poszeluznyj állítólag beismerte, hogy több mint 50 kártya adatait lopta el Pellegrini és Heltzel kérésére. A két alkalmazottat elbocsátották, és mindhárom érintettet letartóztatták, Poszeluznyj óvadék nélkül, a másik két férfi pedig 500 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

 
Címkék: kaszinó, nyerőgép,