10 éve ugyanazokkal a számokkal lottózott, most nyert!

2019-06-21
Egy marylandi férfi 50 ezer dollárt, tehát úgy 14 millió forintot nyert a Cash 5 elnevezésű lottón, miután közel egy évtizede játszott már ugyanazokkal a számokkal.

 

A 62 éves férfi épp a május 23-i Cash 5 sorsolás nyerőszámait ellenőrizte, mikor látta, hogy az ismerős családi számait húzták ki, és megnyerte az 50 ezer dolláros nyereményt. 

 

„Őszintén szólva nem tudtam elhinni. Néztem a számokat, és azt mondtam: ’Várjunk csak, ezek olyanok mint az én számaim!’” – nyilatkozta a lottótársaság képviselőinek a nyeremény átvételekor.

 

 

A férfi korábban már nyert idén 1.000 dollárt a Keno elnevezésű lottójátékon, és elmondása szerint ugyanezekkel a számokkal játszik a Cash 5 játékon már közel 10 éve.

 

Elmondta még, hogy lehetőség szerint sosem hagy ki egyetlen sorsolást sem, mert egyszer mikor elfelejtett szelvényt venni, a szokásos számait húzták ki.

 

A szerencsés férfinek egyébként nincsenek nagy vágyai - azt tervezi, hogy a pénzből vesz egy új garázsajtót, és lecseréli a mosó- és szárítógépét.

 

És, ha már lottó - viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem az egyik nagy amerikai lottójáték kínálja a világ legnagyobb megnyerhető főnyereményét – most ez a helyzet, az olasz SuperEnalotto 173,8 millió eurós, azaz közel 56 milliárd forintos jackpototjával.

 

SuperEnalotto világszerte rendkívül népszerű, elsősorban egyszerű játékformátumának és hatalmas nyereményeinek köszönhetően – nem véletlen, hogy hollywoodi sztár is rendszeresen ezt a lottót választja (például Paris Hilton, Elizabeth Hurley, George Clooney és Madonna).

 

A SuperEnalotto formátuma 6/90, a játékosoknak tehát 6 számot kell kiválasztaniuk az 1-90 számtartományból. Nincs sem halmozódási, sem jackpot korlát, a főnyeremény tehát csillagászati magasságokba is eljuthat (az eddigi legnagyobb 173,8 millió euró volt). Sorsolást hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton – tartanak. 

 

A jelenlegi 173,8 millió eurós, azaz 56 milliárd forintos főnyeremény a játék történelmének 2. legnagyobb jackpotja, ezt az összeget úgy 15 ezer év alatt lehetne megkeresni egy nettó 300 ezres fizetéssel. 

SuperEnalotto szelvények vásárlása a theLotter online lottózóban

Fogadás a SuperEnalotto nyerőszámaira a Lottoland oldalán