100 millióra perli a kaszinót egy nagytétes játékos

2020-12-09
Egy horvát üzletember negyedmillió angol fontra perel egy londoni kaszinót, miután 1,5 millió fontot nyert úgy, hogy 27 milliót kockáztatott a rulett asztal mellett.

 

Juste Puharic nagytétes kaszinójátékos 2016 májusában ötnapos játékhetet tartott a londoni Park Lane Club-ban. Az öt nap alatt 27 millió angol fontnyi, tehát úgy  10 milliárd forintnyi tétet tett meg, és végül 1,46 millió angol fontot (577 millió forintot) nyert. Most a londoni legfelsőbb bíróságon pert indított a kaszinó ellen, mert szerinte negyedmillió font jutalékkal, tehát nagyjából 100 millió forinttal tartoznak neki.

 

A helyzet az úgynevezett “nagytétes jutalék” rendszeréből fakad, melyet a férfi szerint a kaszinó felajánlott neki. A vád szerint 0,9 százalékos pénzvisszafizetést ígértek neki a tétjei után, függetlenül attól, hogy azok nyertesek vagy vesztesek-e, így a jutalék egész komoly összegre, 243.518 fontra rúg, melyet a kaszinó nem hajlandó kifizetni.

 

Christopher Bamford, Puharic ügyvédje szerint a horvát üzletember csak azért játszott a Park Lane Club-ban, mert egy vacsora során ígéretet tettek neki a fenti konstrukcióra. Bamford a bíróságon elmondta, hogy ügyfele 2002 óta a Mayfair kaszinók rendszeres látogatója, és a Park Lane Club értékes játékosnak tartotta „akit meg akartak szerezni”. 

 

A kaszinó azonban nem így emlékszik a dolgokra, Guy Olliff-Cooper, a Park Lane Club tulajdonosának jogi képviselője mást állít. Azt vallotta a bíróságon, hogy „elképzelhető, hogy elhangzott, hogy a klub mindent megtenne azért, hogy versenyképes legyen, és ezért fontolóra veszi, hogy teljesítse azokat a feltételeket, melyeket Puharic úr máshol megkap.”

 

Olliff-Cooper azonban kijelentette, hogy “hivatalos ajánlatot” nem tettek Puharicnak, és az érintett alkalmazott „egyszerűen csak udvarias próbált lenni”. Hozzátette, hogy jutalékot a veszteségek után szoktak egyedi esetekben felkínálni, de a nyerő játékosokra ez sosem vonatkozik.

 

„A kaszinók különböző ösztönzőket alkalmaznak az ügyfelek bevonzására. Az alperes álláspontja egyszerűen az, hogy soha nem tettek ilyen ajánlatot.” – nyilatkozta Olliff-Cooper, kérve az ügy elutasítását.

Gavin Mansifeld bíró későbbi időpontban dönt az ügyben.

 

Forrás: highstakesdb.com

Címkék: kaszinó,