100 millióért vett Skandináv lottót, 400 milliót nyert a csaló bróker

2015-05-15
F. Attila nem bízta a véletlenre a szerencséjét, több százmillió forintért vett lottószelvényeket egy budapesti lottózóban, melyek egyikével azután 411 milliót nyert. A baj csak az, hogy a kiinduló milliókat csalással szerezte...

 

A F. Attila és társai  ellen indított büntetőügyi vádirat szerint F.A. jogtalanul megszerzett banki adatokat felhasználva kerített magának ügyfeleket brókerként, akiktől aztán pénzt csalt ki, amit persze a nyereményből nem fizetett vissza.

 

F. Attila ügyvédje, Dr. Berényi András a borsonline.hu-nak azt állította, hogy ez nem teljesen így történt. Elmondása szerint annyi igaz, hogy ügyfele 2012 májusában valóban százmillió forintért vett lottószelvényeket, melyeket készpénzben fizetett ki egy budapesti lottózóban, ahol aztán a terminál fél napon keresztül nyomtatgatta a négy kartondoboznyi lottószelvényt.

 

Az ügyvéd szerint azonban a férfi több ügyfelét is kifizette a nyereményből, és nem is az ő pénzükön játszott, hanem külföldi befektetéseinek hozamából. Elmondása szerint egyébként F. Attila máskor is játszott tízmilliókért különböző lottójátékokon, összesen állítólag körülbelül 300 milliót játszott és, és 600 milliót nyert. 

 

Hogy valójában mi történt azt a bíróság fogja kideríteni, hiszen F. Attila és ikertestvére, F. László, illetve társaik ellen csalás miatt folyik büntetőeljárás.