100 játékos 1-1 millió fontot nyer az Euromillions lottóval!

2013-07-26
A brit Euromillions lottón július 26-án, pénteken kivételesen nem egy, hanem száz játékos nyer automatikusan 1-1 millió fontot az úgynevezett „milliomos tombola” kiegészítő sorsoláson.

 

Egy Euromillions szelvény ugyanannyiba kerül fontban, mint euróban, többek közt valószínűleg azért, hogy ne kelljen bajlódni a fizetésnél az aprópénzzel. Mivel azonban a font árfolyama magasabb az euróénál, az angol szelvényekkel automatikusan jár egy „milliomos tombola” (Millionaire Raffle) játék is. Ez egy, a lottószelvényre nyomtatott egyedi, három betűből és hat számból álló kódsorozat, amiből minden húzásnál kisorsolnak egyet, aminek tulajdonosa 1 millió fontot (közel 344 millió forintot) nyer. A különsorsoláson való részvételhez tehát semmi mást nem kell tenni, mint venni egy angol Euromillions (Euromillions UK) lottószelvényt, és várni a lottóhúzással egyidőben tartott sorsolást. 

 

Július 26-án, pénteken annyi lesz a különbség, hogy nem egy, hanem 100 új milliomost avathat a brit nemzeti lottótársaság. Legutóbb tavaly, a londoni olimpia megnyitója idején volt ilyen akció, akkor egyébként a 100 nyertesből csak 97 jelentkezett a nyereményéért, a többiek valószínű elfelejtették ellenőrizni a szelvényeiket.

 

Természetesen nem csak a britek vehetnek részt az akcióban, egy olyan online lottóközvetítő segítségével, aminek a kínálatában szerepel a brit Euromillions is. A vásárlásnál arra kell figyelni, hogy a játék a július 26-i sorsolásra legyen érvényes, és mindenképpen angol Euromillions szelvényt (Euromillions UK) vásároljunk, ne más országból valót.